Programišiai H. Clinton kompaniono „Twitteryje“ ragino balsuoti už D. Trumpą | Diena.lt

PROGRAMIŠIAI H. CLINTON KOMPANIONO „TWITTERYJE“ RAGINO BALSUOTI UŽ D. TRUMPĄ

  • 0

JAV demokratų kandidatės į prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton) kampanijos vadovo Johno Podestos (Džonos Podestos) „Twitter“ paskyra veikiausiai tapo kibernetinės atakos taikiniu – trečiadienį joje trumpam pasirodė žinutė, raginanti balsuoti už respublikoną Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), pranešė Amerikos žiniasklaida.

J. Podestos paskyroje buvo paskelbta žinutė „Aš pakeičiau komandą, 2016-aisiais balsuokit už Trumpą“, bet ji buvo greitai ištrinta.

Keliomis dienomis anksčiau buvo paskelbta, kad buvo įsibrauta į J. Podestos elektroninio pašto paskyrą, o vyriausybių paslaptis viešinantis tinklalapis „WikiLeaks“ paskelbė tūkstančius jo susirašinėjimo dokumentų.

J. Podesta nurodė, kad Federalinis tyrimų biuras (FTB) imsis tirti ataką prieš jo elektroninio pašto sistemą. Kampanijos vadovas tvirtino, kad dėl šio incidento kalti programišiai iš Rusijos, ir pridūrė, kad Maskva galbūt koordinuoja savo veiksmus su D.Trumpu, kad pakreiptų rinkimų kampaniją šio kandidato naudai.

Pasak J. Podestos, tyrimas dėl įsibrovimo į jo elektroninį paštą yra dalis platesnio tyrimo dėl Rusijos kibernetinių atakų prieš JAV.

H. Clinton anksčiau irgi ne kartą išsakė nuogąstavimų, kad Rusija, organizuodama kibernetines atakas, stengiasi paveikti JAV prezidento rinkimų procesą.

Dienraštis „The Wall Street Journal“ trečiadienio vakarą paskelbtame straipsnyje citavo neįvardytus šaltinius, kurie sakė FTB neatmetantys galimybės, kad ataka prieš J. Podestos elektroninio pašto paskyrą buvo organizuota būtent Rusijos.

Tuo tarpu Maskva griežtai atmeta pareiškimus, kad ji yra kaip nors susijusi su įsilaužimais į JAV demokratų elektroninio pašto sistemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS