R. Castro dukra: Kuba padės pagrindus tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimui | Diena.lt

R. CASTRO DUKRA: KUBA PADĖS PAGRINDUS TOS PAČIOS LYTIES ASMENŲ SANTUOKŲ ĮTEISINIMUI

  • 1

Šiuo metu rengiama naujoji Kubos Konstitucija gali atverti kelią tos pačios lyties asmenų santuokoms, teigia buvusio šalies lyderio Raulio Castro dukra Mariela Castro Espin. Tai būtų didelis pokytis komunistinėje šalyje, kurioje homoseksualiems asmenims anksčiau buvo taikomos griežtos represijos.

M. Castro Espin - Kubos Nacionalinio lytinio švietimo centro (Cenesex) vadovė. Ji skatina šalies valdžią taikyti moterims ir LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) bendruomenei palankias politikos priemones.

Kubos Nacionalinė Asamblėja rengia naująją šalies Konstituciją, pagal kurią šalyje bus išsaugota vienpartinė sistema. Tačiau tuo pat metu ja siekiama padėti valstybei prisitaikyti prie naujų socialinių ir ekonominių laikų. Dabartinė šalies Konstitucija buvo paskelbta 1976 metais.

„Konstitucijoje yra skirsnis apie (žmogaus) teises. Jame privalo būti kalbama ir apie LGBT bendruomenę“, - interviu naujienų agentūrai AFP sakė M. Castro.

„Konstitucijose nebūtinai kalbama apie labai konkrečius dalykus. Bet jos pakloja pamatus, kad vėliau galėtume kalbėti apie teisinės sistemos keitimą“, - pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

FUI, taip degraduot.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS