R. T. Erdoganas įspėjo JAV dėl grasinimo šaliai įvesti sankcijas | Diena.lt

R. T. ERDOGANAS ĮSPĖJO JAV DĖL GRASINIMO ŠALIAI ĮVESTI SANKCIJAS

  • 3

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas įspėjo JAV, kad sankcijos neprivers Ankaros „atsitraukti“. Tai prezidentas pareiškė po to, kai JAV vadovas Donaldas Trumpas pagrasino nubausti Turkiją, jei nebus paleistas šalyje kalinamas amerikiečių pastorius.

„Sankcijomis Turkijos nepriversite atsitraukti“, – sekmadienį išspausdintuose komentaruose teigė R. T. Erdoganas. Tai - pirmasis Turkijos vadovo pasisakymas po to, kai ketvirtadienį D. Trumpas pagrasino nubausti Turkiją, jei nebus paleistas pastorius Andrew Brunsonas.

„JAV turėtų nepamiršti, kad jei nepakeis požiūrio, gali netekti tokios stiprios ir nuoširdžios partnerės kaip Turkija“, – R. T. Erdoganą citavo Turkijos dienraštis „Hurriyet“.

Kurį laiką ir taip jau įtempti santykiai tarp NATO sąjungininkių JAV ir Turkijos dėl protestantų bažnyčiai Izmiro mieste vadovavusio A. Brunsono įkalinimo dar pablogėjo.

Dvasininkui buvo pareikšti kaltinimai terorizmu ir jis Turkijos kalėjime praleido beveik dvejus metus. Tuo metu trečiadienį jam skirta įkalinimo bausmė pakeista namų areštu.

D. Trumpas ketvirtadienį užsipuolė Turkiją dėl tokio jos žingsnio. Jis pareikalavo pastorių nedelsiant paleisti ir įspėjo, kad „dėl ilgamečio A. Brunsono sulaikymo“ JAV įves „Turkijai plataus masto sankcijas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

juk

marionete /dirba/ pagal u. spec t. uzsakymus /mosad/.....

:;(

Kam ta izreali pult, kai juos kurdai nervina? Dar gali i Sirija list ir prisijungt teritorijas

...

Na, JAV per toli, bet Izraelį Turkija gali užpult.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS