Rada pritarė siūlymui konstitucijoje įtvirtinti euroatlantinius siekius | Diena.lt

RADA PRITARĖ SIŪLYMUI KONSTITUCIJOJE ĮTVIRTINTI EUROATLANTINIUS SIEKIUS

  • 2

Ukrainos Aukščiausioji Rada ketvirtadienį pirmuoju skaitymu pritarė prezidento pasiūlytam įstatymo projektui konstitucijoje įtvirtinti Ukrainos siekį tapti Europos Sąjungos ir NATO nare.

Kaip pranešė naujienų agentūros "Interfax" korespondentas, šiam pasiūlymui per plenarinį posėdį pritarė 311 deputatų.

Prezidento Petro Porošenkos Aukščiausiajai Radai pateiktame siūlomų konstitucijos pataisų projekte numatoma, kad į pagrindinio šalies įstatymo preambulę ir tris straipsnius būtų įtrauktos nuostatos, kad „patvirtinama Ukrainos tautos europinė tapatybė ir Ukrainos europinio bei euroatlantinio kurso nekeičiamumas“, taip pat kad prezidentas yra „valstybės strateginio kurso įgyti visavertę Ukrainos narystę Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje garantas“.

Ukrainiečių įstatymų leidėjai įstatymų projektus dėl Konstitucijos keitimo gali svarstyti tik turėdami Konstitucinio Teismo išvadas, kad siūlomos pataisos neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Kiek anksčiau ketvirtadienį prezidento atstovė Aukščiausiojoje Radoje Iryna Lucenko informavo, kad, KT vertinimu, minėtas pasiūlymas konstitucijai neprieštarauja.

Kaip numato šalies konstitucija, per eilinę sesiją parlamentas galės vėl balsuoti dėl projekto, tačiau tam, kad jis būtų patvirtintas, reikės mažiausiai 300 parlamentarų pritarimo – konstitucinės daugumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

JAV be karo - šalis be ateities; jiems būtų geriausia kad kovotų kiti, bet tokių durnių daug nebėra, jau ir afrikiečiai bando pradėt taikiai problemas spręst.

Gėda

Tai gėdingiausias puslapis Uklrainos istorijoje. Nuo 2014 m. Ukraina pavirto Europs monstru, kuris eksportuoja į pasaulį neapykantą ir banditizmą. Per 5 metus nuo kruvino pervesmo, kuri organizavo bei finansavo JAV, Ukraina tapo pati skurdžiausia valstybė pasaulyje. Štai tokia kaina to prversmo. Juk ES ir JAV žadėjo Ukrainai rojų. Gavosi kaip visada pasionudojo Ukraina nes jų tikslas buvo sukiršinti dvi giminingas tautas. Dabar marionetinė Kijevo valdžia daro viską kad kenkti Rusijai, nes to reikia JAV karo vanagams. JAV nori karinio konflikto Europoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS