Jungtinėje Karalystėje – sumaištis: žmonės masiškai atiduoda gyvūnus į prieglaudas | Diena.lt

JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE – SUMAIŠTIS: ŽMONĖS MASIŠKAI ATIDUODA GYVŪNUS Į PRIEGLAUDAS

  • 8

Vis daugiau britų atsisako savo augintinių dėl augančių pragyvenimo išlaidų. Gyvūnų prieglaudos sako sulaukiančios rekordinių skaičių atstumtų keturkojų.

„Rugsėjo mėnesį laukiančiųjų sąraše buvo daugiau nei 100 kačių, kurioms reikia vietos. Todėl matome, kad Jungtinės Karalystės kačių savininkai patiria spaudimą, jaučia pragyvenimo kainų poveikį“, – kalbėjo gyvūnų globos organizacijos atstovė Nicola Murray.

Neseniai atlikta apklausa parodė, kad net trečdalis šeimininkų susiduria su didėjančiomis išlaidomis, iš kurių didžiausia dalis – veterinarijos sąskaitos, todėl ir atiduodama tiek daug gyvūnų.

Blogiausia padėtis tų, kurie laiko egzotinius gyvūnus. Jų išlaikymas dar brangesnis. Jungtinės Karalystės roplių gerovės centras kasdien sulaukia naujų gyvūnų. Nuo retų varlių iki gausybės barzdotųjų drakonų, kurie savininkams kainuoja kur kas brangiau nei jie tikėjosi.

„Tai Sebastianas – jauna žalioji iguana, kilusi iš atogrąžų šalies, todėl jai reikia aukštos temperatūros. Reikia ir labai specialaus apšvietimo, kuris suteiktų ultravioletinių spindulių. Tai – gana brangu. Komunalinių paslaugų išlaidos labai išaugo. Žmonėms tikrai sunku apmokėti sąskaitas“, – nurodė Nacionalinio roplių gerovės centro direktorius Chris Newman.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Ne tik didelės veterinarijos gydytojų sąskaitos, bet ir išaugusios augintinių maisto ir reikmenų kainos privedė gyvūnų savininkus prie širdį veriančios dilemos – spręsti, ar atsisakyti savo draugų.

„Iš tikrųjų jie nenori atiduoti savo augintinių. Čia dirbantiems darbuotojams labai sunku, nes kiekvieną dieną tenka braukti ašaras. Tai žmonės, kurie be galo myli gyvūną, nenori su juo išsiskirti. Jie tiesiog fiziškai negali sau leisti jo laikyti“, – šnekėjo C. Newman.

Šalyje net atsirado maisto bankai gyvūnams.

„Sukūrėme programą, pagal kurią priimame maisto, kraiko ir kitų kačių priežiūros priemonių aukas. Jas paskirstome maisto bankams Jungtinėje Karalystėje“, – teigė N. Murray.

Kalbant apie šunis, pernai gyvūnų globos organizacijos per dieną sulaukdavo apie 120 skambučių savininkų, kurie nori jų atsisakyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jonas

Susirgus jokios pagalbos ,puodelio vandens neatneš keturkojis, koks jis bebūtų.

Jonas

Pagaliau suprato, kad gyvūnai turi būti gyvūnų vietoje ir žmonės neturi laikyti namuose .Gyvenimas padiktavo.Žmogui visko trūksta o čia dar matai viena gerklę ir naudos jokios.

tai ne kremliaus dvokiantys autai

tai tavo dvokiantys pautai. Ar žinai, asile, kas yra kremlius ir kiek jų Rusijoj yra? O pautus, kad nedvoktų, reikia prausti. Dukart per parą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS