„Rheihmetall“ planuoja statyti Ukrainoje oro gynybos sistemų gamyklą | Diena.lt

„RHEIHMETALL“ PLANUOJA STATYTI UKRAINOJE ORO GYNYBOS SISTEMŲ GAMYKLĄ

Kompanijos „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris pranešė apie planus statyti Ukrainoje dar vieną bendrą įmonę. Ji gamintų oro gynybos priemones.

Kaip rašo socialiniame tinkle „X“ projekto „German Aid to Ukraine“ atstovai, kuriais remiasi „Ukrinform“, bendrovės vadovas tai pareiškė per metinį visuotinį susirinkimą.

Pažymima, kad prireiks mažiausiai metų ar dvejų, kol naujojoje įmonėje prasidės gamyba.

Leidinio „Welt“ žiniomis, „Rheinmetall“ generalinis direktorius taip pat pranešė, kad vokiečių gamybos tankų, nukentėjusių per karo veiksmus, techninės priežiūros cechas Lvive visu pajėgumu pradės dirbti gegužės-birželio mėnesiais.

Didžiausios Vokietijos ginklų gamybos kompanijos vadovas visuotiniame susirinkime kelis kartus pabrėžė: „Mes nepaliksime Ukrainos... Šie žmonės savo krauju kovoja už Europos laisvę“.

Anot jo, „Rheinmetall“ yra „didžiausia pramoninė Ukrainos rėmėja šiai šaliai ginantis nuo Rusijos agresijos“ ir investuoja į gamybos pajėgumų didinimą.

Kalbėdamas apie naujų amunicijos gamyklų ir kitų pajėgumų statybą, A. Pappergeris pažymėjo, kad 2023 metais už 1,2 mlrd. eurų įsigijus Ispanijos šaudmenų gamintoją „Expal“, dar 1,1 mlrd. eurų bus investuota į gamybos pajėgumų plėtrą.

Iki Rusijos sukelto plataus masto karo prieš Ukrainą koncernas per metus pagamindavo 70 tūkst. artilerijos sviedinių. Dabar planuojama padidinti gamybą iki 700 tūkst. sviedinių 2025 metais ir iki 1,1 mln. 2027 metais. Prie to turėtų prisidėti naujos gamyklos Vokietijoje, Ukrainoje ir Lietuvoje.

Kaip jau buvo pranešta, anksčiau A. Pappergeris pareiškė, kad „Rheinmetall“ planuoja šįmet patiekti Ukrainai šimtus tūkstančių sviedinių, taip pat ir toliašaudei artilerijai.

Koncernas taip pat turi planų kartu gaminti šarvuotąją techniką Ukrainos teritorijoje.

Gairės: Rheihmetall, Ukraina, karas Ukrainoje, oro gynybos sistemų gamykla
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS