Romos oro uoste atidarytas dėl gaisro neveikęs pagrindinis terminalas | Diena.lt

ROMOS ORO UOSTE ATIDARYTAS DĖL GAISRO NEVEIKĘS PAGRINDINIS TERMINALAS

  • 0

Romos Fjumičino oro uoste penktadienį vėl pradėjo veikti pagrindinis tarptautinis terminalas po išvakarėse kilusio gaisro, kuris nuniokojo pastatą ir privertė atšaukti dešimtis skrydžių.

Normaliai veikia 80 procentų registravimo postų III-ame terminale, nes per naktį dirbę šimtai darbuotojų atkūrė paslaugų teikimą, nurodė „Aeroporti di Roma“ (AdR) operatorė.

Judriausias Italijoje oro uostas, kuris pernai aptarnavo 39 mln. keleivių, buvo uždarytas dėl gaisro, prasidėjusio naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį tuojau po vidurnakčio vietos (1 val. Lietuvos) laiku.

Mažiausiai trys žmonės lengvai apsinuodijo dūmais, sakė vienas ugniagesių brigados pareigūnas, pridūręs, kad nukentėjusiųjų galėjo būti daug daugiau, jeigu gaisras būtų kilęs dieną, kai terminale būna daug žmonių.

Per gaisrą, kilusį, kaip manoma, dėl trumpo jungimo elektros skydinėje parduotuvių zonoje, į dangų virš pastato iki pat ryto ketvirtadienį kilo tirštas dūmų stulpas. Taip pat buvo smarkiai apgadintos kelios parduotuvės, esančios prekybos zonoje už saugumo kontrolės postų, pažymėjo AdR, bet nenurodė, kokių gali būti nuostolių pinigine išraiška.

Pasak policijos, kol kas nenustatyta, kad gaisras galėjo kilti dėl padegimo, bet tyrimas dar tebevyksta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS