Rumunai socialiniuose tinkluose atsiprašė Japonijos premjero | Diena.lt

RUMUNAI SOCIALINIUOSE TINKLUOSE ATSIPRAŠĖ JAPONIJOS PREMJERO

  • 0

Daugybė nepatogiai pasijutusių svetingųjų rumunų trečiadienį socialiniuose tinkluose atsiprašė Japonijos ministro pirmininko, kad šis, atvykęs istorinio vizito į Rumuniją, neturėjo galimybės susitikti su savo kolega premjeru.

„Brangus pone Shinzo Abe (Šindzai Abe), prašau primti mūsų nuoširdžiausią atsiprašymą už parodytą nepakankamą pagarbą“, – rašoma viename iš daugiau nei 100 komentarų, paskelbtų Japonijos ambasados tinklaraštyje tinkle „Facebook“.

„Man labai gėda dėl parodyto nemandagumo ir nepagarbos“, – rašė kitas komentatorius.

Antradienį istorinio vizito į Bukareštą atvykęs Japonijos ministras pirmininkas Sh. Abe turėjo susitikti su ministru pirmininku Mihai Tudose (Mihajumi Tudose).

Japonijos vyriausybės vadovo vizitas šioje Europos Sąjungos šalyje buvo pirmas, ir tai buvo paskutinė stotelė penktadienį prasidėjusioje jo kelionėje po Baltijos ir kitas Europos valstybes.

Tačiau šio vizito išvakarėse M. Tudose pasitraukė iš premjero posto dėl valdančiojoje Socialdemokratų partijoje vykstančių vidinių kovų, ir Sh. Abė negalėjo susitikti su savo rango valstybės vadovu.

Tačiau jį priėmė Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas), kuris trečiadienį naująja vyriausybės vadove patvirtino Vioricą Dancilą (Vioriką Dančilą).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS