Rusija ir Kinija baigė karines pratybas Japonijos jūroje | Diena.lt

RUSIJA IR KINIJA BAIGĖ KARINES PRATYBAS JAPONIJOS JŪROJE

  • 0

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį pranešė, kad Rusija ir Kinija baigė bendras karinių jūrų pajėgų pratybas Japonijos jūroje, abiems sąjungininkėms siekiant stiprinti karinius ryšius.

Dvi didžiulės šalys, kurias sieja bendras noras pasipriešinti, jų nuomone, Amerikos hegemonijai, suartėjo karinėje srityje nuo tada, kai Rusija pernai pradėjo puolimą Ukrainoje, o Kinija šio žingsnio nepasmerkė.

Anksčiau Rusijos gynybos ministerija teigė, kad pagrindinis ketvirtadienį prasidėjusių naujausių pratybų tikslas – „stiprinti abiejų šalių jūrinį bendradarbiavimą“ ir „palaikyti stabilumą bei taiką Azijos ir Ramiojo vandenyno regione“.

„Japonijos jūroje baigėsi bendros Rusijos ir Kinijos karinių jūrų pajėgų pratybos“, – sekmadienį pareiškime patvirtino Rusijos kariuomenė.

„Buvo surengta apie dvidešimt kovinių pratybų (...) įskaitant bendrą artilerijos šaudymą į jūrų, pakrančių ir oro taikinius“, – teigė kariuomenė.

Rusijos kariniam jūrų laivynui atstovavo du priešpovandeniniai laivai, dvi korvetės ir pagalbiniai laivai, pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Praėjusį savaitgalį Pekinas pranešė, kad siunčia penkis karo laivus, įskaitant valdomų raketų eskadrinį minininką.

Buvo surengta apie dvidešimt kovinių pratybų (...) įskaitant bendrą artilerijos šaudymą į jūrų, pakrančių ir oro taikinius.

Taip pat dalyvavo karinio jūrų laivyno orlaiviai.

Pastaraisiais mėnesiais Kinija ir Rusija, siekdamos sustiprinti savo veiksmų koordinavimą, surengė keletą savo kariuomenių pratybų.

Kovą Kinijos prezidentui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui) lankantis Maskvoje, jis ir Rusijos kolega Vladimiras Putinas pasirašė deklaraciją, kurioje išreiškė norą vykdyti reguliarų bendrą patruliavimą, kad pagilintų abipusį pasitikėjimą.

Praėjusį mėnesį Kinija ir Maskva vykdė bendrą oro patruliavimą virš Japonijos ir Rytų Kinijos jūrų, o šie skrydžiai privertė Pietų Korėją imtis atsargumo priemonių ir dislokuoti naikintuvus.

Tai buvo šeštasis toks Kinijos ir Rusijos patruliavimas šiame rajone nuo 2019 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS