Rusija: JAV sankcijos yra pavojingos ir trumparegiškos | Diena.lt

RUSIJA: JAV SANKCIJOS YRA PAVOJINGOS IR TRUMPAREGIŠKOS

  • 1

Rusijos užsienio reikalų ministerija (URM) trečiadienį pareiškė, kad naujos Jungtinių Valstijų sankcijos Maskvai yra pavojinga ir trumparegiška politika.

Ministerija pranešime nurodė, kad sankcijos Rusijos atžvilgiu kelia grėsmę pasauliniam stabilumui, o už tai yra atsakingas Vašingtonas.

„Mes jau anksčiau parodėme, kad į priešiškus veiksmus mūsų atžvilgiu neliks neatsakyta (…) ir mes akivaizdžiai turime teisę imtis atsakomųjų veiksmų“, - teigia Rusijos URM.

Ji taip pat paragino JAV „atsikratyti iliuzijų ir suprasti, kad jokie grasinimai ar spaudimas nepaskatins Rusijos pakeisti savo politiką ar aukoti savo nacionalinius interesus“.

Ministerija tvirtino, kad Rusija išlieka „atvira bendradarbiavimui su Jungtinėmis Valstijomis tose vietose, kur yra naudinga Maskvai ir tarptautiniam saugumui, įskaitant regioninius konfliktus“.

Tačiau toks bendradarbiavimas bus vaisingas tik tuo atveju, jeigu „politikai Vašingtone nustos žiūrėti į pasaulį tik per savo amerikietiškąją prizmę“, nurodė URM.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik sankcijos

Isnyko komunizmo smekla ir jo skleidejas galinga sovietu sajunga,isnyks ir teroristine rusija,kuri tik agresyvus nykstukas,valdomas liliputo.Reigano receptas-pats efektyviausias tam reikalui,ir jis jau daro savo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS