Rusija „moraliniu lavonu“ išvadino Ispanijoje nušautą buvusį rusų sraigtasparnio pilotą | Diena.lt

RUSIJA „MORALINIU LAVONU“ IŠVADINO ISPANIJOJE NUŠAUTĄ BUVUSĮ RUSŲ SRAIGTASPARNIO PILOTĄ

Rusijos užsienio žvalgyba (SVR) iškoneveikė Ispanijoje nušautą rusų sraigtasparnio pilotą, kuris praėjusių metų vasarą perbėgo į Ukrainą. Rusų pilotas buvo „moralinis lavonas“, kai planavo savo nusikaltimą, sakė SVR direktorius Sergejus Naryškinas, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūros. Daugiau komentarų jis nepateikė.

Anot Ispanijos ir Ukrainos žiniasklaidos, pilotas praėjusią savaitę rastas nušautas požeminiame garaže Viljochojosos mieste prie Alikantės.

Jis praėjusių metų rugpjūtį su Mi-8 tipo sraigtasparniu kirto sieną ir nusileido Ukrainoje. Vėliau paaiškėjo, kad Ukrainos žvalgyba surengė unikalią specialiąją operaciją, kurios metu užverbavo pilotą. Kyjivas jam už perbėgimą skyrė 460 tūkst. eurų.

Anot žiniasklaidos, vyras pastaruoju metu turėjo Ukrainos pasą ir gyveno Ispanijoje svetima pavarde.

Valstybinė televizija Maskvoje rudenį pranešė, kad rusų žvalgyba gavo nurodymą nužudyti tėvynės išdaviku laikoma pilotą.

Kyjivas 2022 m. balandį nusprendė skirti atlygį už Ukrainai perduotą veikiančią rusų karo techniką. Didžiausia premija – 920 tūkst. eurų – rusų perbėgėliams numatyta už naikintuvą.

Gairės: Rusų sraigtasparnio pilotas, perbėgo į Ukrainą, nušautas, Ispanija, Rusija, moralinis lavonas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS