Rusija sugriežtino bausmes už nusikaltimus, susijusius su terorizmu | Diena.lt

RUSIJA SUGRIEŽTINO BAUSMES UŽ NUSIKALTIMUS, SUSIJUSIUS SU TERORIZMU

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pasirašė, kad bausmes už teroristų verbavimą sugriežtinantis įstatymo projektas taptų įstatymu. Tokio žingsnio imtasi Rusijai susiduriant su iš Sirijos sugrįžtančių džihadistų problema.

Įstatymas oficialiai paskelbtas praėjus dviem dienoms po Sankt Peterburgo prekybos centre susprogdintos bombos. Trečiadienį prekybos centre „Perekriostok“ nugriaudėjusio sprogimo metu sužeista 14 žmonių. Rusijos prezidentas trečiadienį įvykusį sprogimą pavadino „teroro aktu“.

Remiantis naujienų agentūros TASS pranešimais, naujasis įstatymas sugriežtina bausmes už terorizmo finansavimą, teroristų verbavimą ir kitus su terorizmu susijusius nusikaltimus. Už tokius nusikaltimus bus baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 20 metų kartu su pinigine bauda (nuo 300 tūkst. iki 700 tūkst. rublių, t.y. nuo 5 tūkst. 214 iki 12 tūkst. 103 JAV dolerių) arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos. Anksčiau maksimali bausmė už teroristų verbavimą buvo 10 metų kalėjimo.

2015 metų rugsėjį Rusijos kariuomenė įsikišo į pilietinį Sirijos karą, siekdama paremti Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimą ir padėti kovoti su džihadistais. Anksčiau šį mėnesį V. Putinui paskelbus apie dalinį pajėgų atitraukimą iš Sirijos ir „Islamo valstybės“ (IS) grupuotei praradus didžiąją dalį Sirijoje ir Irake paskelbto kalifato teritorijos, saugumo tarnybos išreiškė susirūpinimą dėl iš Sirijos į Rusiją sugrįžtančių džihadistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS