Rusijoje plinta melagiena apie apsikeitimą belaisviais | Diena.lt

RUSIJOJE PLINTA MELAGIENA APIE APSIKEITIMĄ BELAISVIAIS

Rusijoje platinama melagiena apie Ukrainos ir Rusijos apsikeitimą belaisviais, įvykusį sausio 3 d. Teigiama, kad esą Rusija perdavė Ukrainai mažiau belaisvių nei gavo ir kad į Ukrainą grįžo tik 173 belaisviai.

Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Strateginės komunikacijos ir informacijos saugumo centru (SPRAVDI).

Rusų propagandistai tvirtina, kad mainais į 248 rusus Kyjivas susigrąžino tik 173 kariškius. Esą Rusija papildomai gavo 75 kariškius už penkis „Azovstal“ gynybos vadus, kuriuos prezidentas Volodymyras Zelenskis 2023 metų vasarą parsivežė iš Turkijos.

„Į tėvynę grįžo 230 žmonių, tarp jų – 130 kariškių, 55 nacionaliniai gvardiečiai, 38 pasieniečiai, vienas policininkas ir šeši civiliai“, – pateikia tikruosius skaičius SPRAVDI.

Šiuo melu Rusijos propaganda bando sukelti nepasitikėjimą Ukrainos valdžia ir primesti nuomonę, kad esą Ukrainos valdžiai nerūpi belaisvių likimas. Tokius prasimanymus Kremlius skleidžia visada, kai tik kalbama apie apsikeitimą belaisviais.

Sausio 3 d. tarp Ukrainos ir Rusijos įvyko didžiausias apsikeitimas belaisviais nuo Rusijos plataus masto invazijos pradžios. Ukrainai pavyko grąžinti į namus 230 šalies gynėjų.

Šis apsikeitimas belaisviais buvo surengtas po ilgos pertraukos. Rusija ilgai blokavo mainų procesą. Tai buvo jau 49-asis apsikeitimas belaisviais nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios ir pirmasis 2024 metais. Iki šiol Ukrainai pavyko grąžinti į namus 2 tūkst. 828 gynėjus.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, melagiena, apsikeitimas belaisviais
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS