Rusijos deputatai ketina uždrausti JAV žurnalistams lankytis parlamente | Diena.lt

RUSIJOS DEPUTATAI KETINA UŽDRAUSTI JAV ŽURNALISTAMS LANKYTIS PARLAMENTE

  • 2

Rusijos deputatai ketina uždrausti visų JAV žiniasklaidos priemonių atstovams lankytis parlamente. Tai būtų atsakas į JAV draudimą valstybinei Rusijos stočiai RT (anksčiau „Russia Today“) pranešinėti iš Kongreso Vašingtone.

Draudimas galiotų visoms 21 Rusijos užsienio reikalų ministerijoje akredituotoms JAV žiniasklaidos priemonėms, penktadienį paskelbė valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ frakcijos vicepirmininkas Michailas Jemeljanovas.

Dėl to Valstybės Dūma ketina balsuoti gruodžio 6-ąją. Kremliaus atstovas Dimitrijus Peskovas sakė suprantąs parlamentarų ketinimus. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pabrėžė, kad Maskva nenori konkuruoti su JAV draudimų srityje. Tačiau draudimas RT žurnalistams patekti į JAV Kongresą „bet kokiu atveju yra nepriimtinas bet kokiai pusėtinai civilizuotai šaliai“.

JAV teisėsauga jau privertė RT užsiregistruoti kaip užsienio agentę. Ji laiko stotį propagandos instrumentu. Į tai reaguodama Rusija sugriežtino savo įstatymus: iš esmės visos užsienio žiniasklaidos priemonės gali būti priverstos registruotis užsienio agentėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

senai reikejo

tai padaryt .....

vaikšcios ruseliai su dujokaukem

Jie tik dar KETINA. Ka jiem dar maza laiko buvo suprasti kad uztenka ir savos smarves Parlamente .Tai dar ta mešla i is US isileist . LIBERASTAI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS