Rusijos ir Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrai giria stiprėjančius ryšius | Diena.lt

RUSIJOS IR ŠIAURĖS KORĖJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAI GIRIA STIPRĖJANČIUS RYŠIUS

  • 0

Rusijos ir Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrai antradienį pasidžiaugė stiprėjančiais ryšiais, Vakarams kaltinant Pchenjaną remiant Kremliaus puolimą Ukrainoje.

Užsienio reikalų ministrai Sergejus Lavrovas ir Choe Son Hui (Čvė Son Hui) šiuos komentarus išsakė Maskvoje vykusiose derybose, kurios buvo surengtos po praėjusiais metais įvykusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) vizito.

„Jungtinėse Tautose visada palaikome Šiaurės Korėją ir labai vertiname jūsų panašų požiūrį palaikant Rusijos poziciją, įskaitant klausimus, susijusius su mūsų specialia karine operacija Ukrainoje“, – savo įžanginėje kalboje sakė S. Lavrovas, pavartodamas Kremliaus terminą karui Ukrainoje pavadinti.

Choe Son Hui per vertėją sakė, kad šis susitikimas įrodo, jog draugiški dvišaliai ryšiai „vystosi pagal abiejų šalių vadovų planus“.

Šį mėnesį Jungtinės Valstijos pareiškė, kad per beveik dvejus metus trunkantį karą išsekus ginklų atsargoms Rusija panaudojo Šiaurės Korėjos raketas prieš Ukrainą.

Augantis Rusijos ir Šiaurės Korėjos karinis ir ekonominis bendradarbiavimas kelia nerimą Vašingtone ir Seule.

Jungtinėse Tautose visada palaikome Šiaurės Korėją ir labai vertiname jūsų panašų požiūrį palaikant Rusijos poziciją, įskaitant klausimus, susijusius su mūsų specialia karine operacija Ukrainoje.

Pietų Korėja apkaltino Pchenjaną, kad šis už konsultacijas diegiant karinių palydovų technologijas Maskvai perdavė daugiau kaip milijoną artilerijos sviedinių.

Po dviejų nepavykusių bandymų, praėjusiais metais Šiaurės Korėja į orbitą paleido žvalgybos palydovą, Seulo teigimu, sulaukusi Rusijos pagalbos.

Jungtinės Valstijos praėjusių metų spalį paskelbė, kad Šiaurės Korėja perdavė Rusijai daugiau kaip tūkstantį konteinerių karinės įrangos ir amunicijos.

Maskva paneigė šiuos kaltinimus, tvirtindama, kad Vašingtonas neturi įrodymų, jog Šiaurės Korėja siunčia ginklus į Rusiją.

Pchenjanui dėl atominės bombos ir balistinių raketų programų, kurios, vadovaujant Kim Jong Unui, sparčiai tobulėjo, taikomos įvairios tarptautinės sankcijos.

S. Lavrovas sakė, kad susitikimo tikslas – įvertinti susitarimus, pasiektus per Kim Jong Uno ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino aukščiausiojo lygio susitikimą Rusijoje, tačiau detalių nepateikė.

Kremlius pranešė, kad ministrai vėliau susitiks su V. Putinu ir informuos Rusijos vadovą apie savo diskusijų rezultatus.

V. Putinas priėmė kvietimą apsilankyti Šiaurės Korėjoje, bet nepasakė, kada ten vyks.

Gairės: Rusija, Šiaurės Korėja, stiprėjantys ryšiai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS