Rusijos kariuomenės vadas kaltina NATO telkiant pajėgas prie jos sienų | Diena.lt

RUSIJOS KARIUOMENĖS VADAS KALTINA NATO TELKIANT PAJĖGAS PRIE JOS SIENŲ

  • 0

Rusijos kariuomenės Generalinio štabo viršininkas trečiadienį įspėjo, kad NATO telkia pajėgas netoli šalies sienų.

Generolas Valerijus Gerasimovas „pažymėjo, kad NATO sustiprino savo priešakines pajėgas šalia Rusijos sienų“, rašoma Gynybos ministerijos pranešime, išplatintame po Generalinio štabo viršininko susitikimo su NATO pajėgų Europoje vadu generolu Curtisu Scaparrotti (Kertisu Skaparočiu). 

V. Gerasimovas pridūrė, jog „tai nepadeda mažinti įtampos“ tarp Maskvos ir Aljanso.

Rusijos ir NATO generolų susitikimas įvyko Azerbaidžano sostinėje Baku.

NATO ir JAV sako, kad Maskvos turimos nuo žemės paleidžiamos sparnuotosios raketos „Novator 9M729“ pažeidžia Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį (INF) draudimą šalims turėti raketų, galinčių smogti taikiniams, esantiems už 500–5 500 kilometrų.

Rusija kaltinimus neigia ir tvirtina, jog visiškai laikosi sutarties sąlygų.

JAV praėjusią savaitę įspėjo, kad per 60 dienų pasitrauks iš 1987 metais pasirašyto susitarimo, jei Rusija neužtikrins INF sąlygų laikymosi.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad toks žingsnis tik paskatins Maskvą kurti draudžiamas balistines raketas.

NATO šį rudenį Norvegijoje surengė didžiausio masto pratybas nuo Šaltojo karo pabaigos. Nuo spalio 25-osios iki lapkričio 7-osios vykę manevrai „Trident Juncture 2018“ („Trišakė jungtis 2018“) vyko už kelių šimtų kilometrų nuo Norvegijos sienos su Rusija.

Rugsėjį Rusija Tolimuosiuose Rytuose surengė didžiausias per savo istoriją karines pratybas „Vostok 2018“ („Rytai 2018“).

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šį mėnesį apkaltino NATO neatsakingu ir neatsargiu elgesiu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS