Rusijos pareigūnė: sankcijos Vakarams bus tikslios ir skaudžios | Diena.lt

RUSIJOS PAREIGŪNĖ: SANKCIJOS VAKARAMS BUS TIKSLIOS IR SKAUDŽIOS

  • 1

Rusijos parlamento aukštųjų rūmų pirmininkė Valentina Matvijenko trečiadienį pareiškė, kad Maskvos planuojamos atsakomosios priemonės dėl Vakarų šalių paskelbtų sankcijų bus „tikslios ir skaudžios“.

„Noriu, kad niekam nesusidarytų iliuzijų: Rusijos atsakymas į sankcijas, vadinamosios kontrsankcijos, bus tikslios, skaudžios ir opios – būtinai toms šalis, kurios paskelbė (sankcijas) Rusijos atžvilgiu“, – žurnalistams sakė Federacijos Tarybos vadovė V. Matvijenko.

„Sankcijos – lazda dviem galais. Ir jas skelbiantieji privalo suprasti, kad sankcijos prieš valstybes, ypač tokias kaip Rusija, sukels rimtų pasekmių paskelbusiesiems“, – pridūrė ji.

Rusijos parlamento žemųjų rūmų (Valstybės Dūmos) pirmininkas ir keturių frakcijų lyderiai praeitą penktadienį pateikė federalinio įstatymo projektą dėl atsakomųjų priemonių į JAV sankcijas Rusijai.

Projektas skelbia, jog šalies vyriausybei suteikiama teisė į draudžiamų importuoti prekių sąrašą įtraukti bet kokią JAV ir jos sąjungininkų produkciją.

Projekte numatyta, jog atsakomosios priemonės gali būti įvedamos reaguojant į JAV ir (arba) kitų valstybių veiksmus, kuriais kėsinamasi į Rusijos Federacijos teritorinį vientisumą, saugumą, ekonominį stabilumą.

Atsakomąsias priemones Rusijos prezidento sprendimu skelbia ir jas atšaukia vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KEISTI

ruskiai, urano neparduotų jankiams, neprileistų prie privatizuojamų objektų ar prie savo gamtinių išteklių, kuriuos tvarko "draugai" iš JAV

SUSIJUSIOS NAUJIENOS