Rusijos parlamentas pritarė įstatymui, draudžiančiam lyties keitimą | Diena.lt

RUSIJOS PARLAMENTAS PRITARĖ ĮSTATYMUI, DRAUDŽIANČIAM LYTIES KEITIMĄ

  • 5

Rusijos įstatymų leidėjai penktadienį žemuosiuose parlamento rūmuose didele balsų dauguma pritarė naujam teisės aktui, pagal kurį lyties keitimas būtų laikomas neteisėtu, taip dar labiau įtvirtindami ultrakonservatyvias ir prieš Vakarus nukreiptas nuostatas.

„Valstybės Dūma uždraudė lyties keitimą Rusijoje. Atitinkami teisės aktų pakeitimai, kuriuos inicijavo Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas ir visų frakcijų deputatai, galutiniame variante buvo priimti vienbalsiai“, – sakoma pranešime žemųjų parlamento rūmų, Valstybės Dūmos, interneto svetainėje.

„Šis sprendimas padės apsaugoti mūsų piliečius ir vaikus“, – atskirame pareiškime socialiniuose tinkluose teigė V. Volodinas.

Šiuo įstatymu uždraudžiama chirurginė lyties pakeitimo operacija, išskyrus vaikams su įgimtais defektais, ir draudžiama keisti lytį valstybės išduodamuose dokumentuose.

Prieš įsigaliojant naujam teisės aktui, jį turi patvirtinti aukštieji parlamento rūmai ir prezidentas Vladimiras Putinas. Šalyje, kurioje įstatymų leidėjai yra lojalūs Kremliui, šie veiksmai laikomi formalumais.

Dūmos pareiškime teigiama, kad naujasis teisės aktas turės didelių pasekmių Rusijos translyčiams: „piliečiams, kurie jau pakeitė lytį, bus uždrausta įsivaikinti vaikus, o jų santuokos bus anuliuotos“.

Nuo pat plataus masto karo Ukrainoje pradžios Rusija ėmėsi įvairių konservatyvių priemonių, ypač nukreiptų prieš LGBTQI bendruomenę, siekdama užkardyti elgesį, kurį pareigūnai laiko deviantiniu ir atėjusiu iš Vakarų kultūros.

Šią savaitę Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) paskelbė, kad sulaikė translytį teisių aktyvistą, kaltinamą išdavyste dėl paramos Ukrainos kariuomenei.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Šaunuoliai rusai.

stai teisingas rusijos parlamento sprendimas ,

nera ko gamint visu rusiu iskrypelius ir pyldyt ju norus , nera reikalo zalot jaunima uznuodijant ju galvas pedofiline pornografija , o kunus zalot hormonais ... ir visus daryt LGBTQ psichiniais iskrypeliais , narkomanais ir degradais.

Arijas

Ar iskrypeliai-orkai turi lyti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS