„Ryanair“ pilotų streikas: atšauktas kas šeštas skrydis Europoje | Diena.lt

„RYANAIR“ PILOTŲ STREIKAS: ATŠAUKTAS KAS ŠEŠTAS SKRYDIS EUROPOJE

Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ pilotai penktadienį streikuoja penkiose Europos šalyse. Dėl streiko per patį atostogų įkarštį bendrovė priversta atšaukti šeštadalį savo skrydžių, informuoja BBC.

24 valandų akcijoje dalyvauja pilotai Vokietijoje, Švedijoje, Airijoje, Belgijoje ir Nyderlanduose. Apie 50 000 keleivių pranešta apie 400 atšauktų skrydžių.

Ši suderinta akcija yra iki šiol didžiausias pilotų streikas didžiausios Europos pigių skrydžių bendrovės istorijoje.

Pilotai ir įgulų nariai reikalauja, kad su jais būtų sudarytos naujos darbo sutartys, garantuojančios didesnius atlyginimus ir geresnes darbo sąlygas.

„Ryanair“ tikina visomis išgalėmis mėginusi išspręsti ginčą.

„Ryanair“ pernai gruodį, siekdama išvengti streikų per Kalėdų laikotarpį, pirmą kartą per savo 30-ies metų istoriją pripažino pilotų profsąjungas. Bet nuo tada su kai kuriomis iš jų jai niekaip nepavyksta susitarti. Profsąjungos reikalauja, kad oro linijų darbuotojams, dirbantiems pagal terminuotą sutartį, būtų sudarytos tokios pačios darbo sąlygos kaip ir etatiniams darbuotojams. Jos taip pat siekia, kad „Ryanair“ personalas būtų įdarbinamas pagal tos šalies, kurioje jie dirba, įstatymus, o ne pagal Airijos, kaip yra šiuo metu.

Apie 300 „Ryanair“ skrydžių buvo atšaukta liepą, kai įgulų nariai Belgijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje skelbė 48 valandų streiką.

Pastarosiomis dienomis oro linijos atšaukė 250 skrydžių į Vokietiją ir iš jos, 104 į Belgiją ir iš jos, ir dar 42 skrydžius Švedijoje bei Airijoje.

Nyderlandų teismas ketvirtadienio vakarą atmetė Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ prašymą neleisti pilotams Nyderlanduose jungtis prie streiko, dėl kurio gali būti atšaukti 22 skrydžiai. Bet tuo pat metu „Ryanair“ paskelbė, kad penktadienį nebus atšauktas nė vienas skrydis.

„Ryanair“ protesto akciją apibūdino kaip „nepagrįstą“, nes, anot jos, „Ryanair“ pilotams mokami didesni atlyginimai nei kitų pigių skrydžių bendrovių pilotams. 

GALERIJA

  • „Ryanair“ pilotų streikas: atšauktas kas šeštas skrydis Europoje
  • „Ryanair“ pilotų streikas: atšauktas kas šeštas skrydis Europoje
  • „Ryanair“ pilotų streikas: atšauktas kas šeštas skrydis Europoje
  • „Ryanair“ pilotų streikas: atšauktas kas šeštas skrydis Europoje
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirmyn, Lietuva

Boksininku Streikas Pirmyn, Lietuva Mes atstatysime sugriuvusius bokso ringus Kaune Mes nugalesime Tokyo 2020 Olimpinese zaidynese Japonijoje Mes uz profesionalu boksa kaip uz darba ibe valstybiniu dotaciju, sporto stipendiju vergiskos paramos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS