„Ryanair“: „Boeing“ modelio draudimas nepaveiks skrydžių | Diena.lt

„RYANAIR“: „BOEING“ MODELIO DRAUDIMAS NEPAVEIKS SKRYDŽIŲ

„Ryanair“ skrydžių tvarkaraščio nepaveiks „Boeing 737 MAX“ orlaivių skrydžių draudimas, sako pigių skrydžių oro linijų bendrovės direktoriaus pavaduotojas Juliuszas Komorekas.

„Nėra jokios rizikos „Ryanair“ vasaros skrydžių tvarkaraščiui“, - spaudos konferencijoje Varšuvoje sakė J. Komorekas, praneša „Reuters“.

Pasak jo, „Ryanair“ savo orlaivių parke turi pakankamai atsarginių lėktuvų, kad užpildytų po „Boeing 737 MAX“ draudimo susidariusią skylę.

„Mūsų parke yra 450 lėktuvų, tarp jų yra ir atsarginių, kurie yra strategiškai išdėstyti“, - tikino vienas „Ryanair“ vadovų. J. Komoreko teigimu, kol kas per anksti spręsti, ar „Ryanair“ atšauks „Boeing 737 MAX“ lėktuvų užsakymą.

„Ryanair“ yra užsisakiusi 135 „Boeing 737 MAX 200“, modifikuotą „Boeing 737 MAX 8“ variantą ir svarsto užsisakyti dar 75 tokius lainerius. Pirmieji lėktuvai turėtų būti pristatyti jau šių metų balandį, o iki kitų metų vasaros „Boeing“ oro linijų bendrovei turės pristatyti per 50 tokių lėktuvų. Būtent „Boeing 737 MAX 8“ sudužo Etiopijoje sekmadienį. Tragedijoje žuvo visi 157 lėktuvu skridę žmonės.

Analitikų teigimu, labiausiai nuo „Boeing 737 MAX“ draudimo nukentės Šiaurės Amerikos oro linijų keleiviai, nes „Southwest Airlines“, „Air Canada“ ir „American Airlines“ yra trys didžiausi šio modelio lėktuvų operatoriai pasaulyje.

Tačiau, nepaisant pradžioje galimo kai kurių skrydžių atšaukimo, BBC kalbinti skrydžių ekspertai mano, kad oro linijų bendrovėms pavyks susitvarkyti su situacija, perkeliant keleivius į kitus skrydžius ar antram gyvenimui prikeliant senus orlaivius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS