„Ryanair“ ragina riboti alkoholio pardavimą oro uostuose | Diena.lt

„RYANAIR“ RAGINA RIBOTI ALKOHOLIO PARDAVIMĄ ORO UOSTUOSE

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ ragina sugriežtinti apribojimus, taikomus alkoholio prekybai oro uostuose, po incidento, įvykusio bendrovės lėktuvo salone praėjusį savaitgalį, informuoja BBC.

Aviacijos bendrovė siūlo uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais oro uostuose iki 10-os valandos ryto, taip pat apriboti alkoholio pardavimus iki dviejų gėrimų vienam keleiviui.

„Šios prevencinės priemonės turi būti įvedamos oro uostuose, siekiant užkirsti kelią nesaikingam alkoholio vartojimui ir dėl to kylančioms problemoms“, - pažymėjo aviacijos bendrovė.

Oro linijos pridūrė, kad „yra nesąžininga, jog oro uostai smarkiai pelnosi iš neribojamų alkoholio pardavimų, tuo tarpu su padariniais tenka kovoti aviacijos bendrovėms“.

Praėjusį šeštadienį „Ryanair“ oro linijų lėktuvas, skridęs iš Dublino į Ispanijos Ibizos salą, buvo priverstas nusileisti Paryžiuje dėl salone kilusių neramumų, kuriuose dalyvavo iki 20 keleivių. Trys keleiviai buvo išlaipinti iš lėktuvo Bovė (Beauvais) oro uoste, esančiame apie 85 km nuo Paryžiaus, ir perduoti Prancūzijos policijai.

Pasak Dublino oro uosto atstovo spaudai, nors kai kurių asmenų, skridusių šeštadienio „Ryanair“ skrydžiu, elgesys buvo „akivaizdžiai nepriimtinas“, oro linijų pasiūlyti alkoholio prekybos apribojimai - „drakoniški“. Jie „paveiktų visus keleivius dėl labai mažos keliautojų oro linijomis saujelės“, sakė atstovas spaudai.

Gegužę „Ryanair“ pranešė apie rekordinius metinius rezultatus: pelnas, atskaičius mokesčius, padidėjo 10 proc., iki 1,45 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Renata

O va grystant is antalijos i osla neileido i lektuva nes oro uoste ragavom alhoholi ir nekelem triuksmo buvom ramus

Misteris Properša

Stasei karvė į galvą įkando..

aišku

griežtinti oro uostose kad galėtu gert ryanair lėktuvuose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS