Rytines NATO šalis sustiprins JAV karių dalinys | Diena.lt

RYTINES NATO ŠALIS SUSTIPRINS JAV KARIŲ DALINYS

  • 30

Rytinis NATO sparnas šią savaitę bus sustiprintas JAV tankų brigados karių, atvyksiančių į Europą, penktadienį pranešė Lenkijos radijas.

Praėjusių metų liepą per viršūnių susitikimą Varšuvoje buvo susitarta stiprinti rytinį Aljanso pakraštį ir Baltijos šalyse bei Lenkijoje dislokuoti apie 1 000 karių, padidėjus įtampai su Rusija.

Be to, pagal operaciją „Atlantic Resolve“ (Atlantinis ryžtas) Vidurio ir Rytų Europoje bus dislokuota Kolorado valstijoje besibazuojanti 3-oji tankų brigada - apie 4 400 karių.

Kaip praneša naujienų agentūra IAR, šiam daliniui priklausanti įranga, įskaitant tankus „Abrams“ ir pėstininkų kovos mašinas „Bradley“, penktadienį bus pristatyta į šiaurinį Vokietijos Brėmerhafeno uostą.

Pirmieji kariai atvyks į Europą šią savaitę, o visas procesas tęsis apie dvi savaites. Dalinio štabas bus Lenkijoje.

JAV kariai taip pat bus dislokuoti Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje ir Vengrijoje, pranešė agentūra.

Iš pradžių buvo planuojama, kad kariai atvyks sausio pabaigoje, tačiau JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) paspartino procesą, kad jo įpėdinis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), perimsiantis valdžią sausio 20-ąją, negalėtų jo sustabdyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

išvada

Elfui Anuprui. Lietuvių kalboje apie tokius kaip tamsta rašoma arba sakoma "mažo raštingumo".. Nuo savęs galiu tik pridėti, kad tamsta dar ir menko intelekto jankių apmokamas utėlėtas šliužas kuriam visiškai nusispjauti tiek ant Lietuvos, tiek ant Lietuvos konstitucijos.

opa!

Kada baigsis ta karo kurstimo, neapykantos propaganda?

tam Anupras

Diktanta jau parasei?Ir kaip be klaidu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS