S. Lavrovas: NATO perspėjimai dėl Rusijos grėsmės neišsipildė | Diena.lt

S. LAVROVAS: NATO PERSPĖJIMAI DĖL RUSIJOS GRĖSMĖS NEIŠSIPILDĖ

  • 5

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį pareiškė, kad neišsipildė jokie „iš piršto laužti“ NATO perspėjimai dėl anksčiau šiais metais surengtų Rusijos ir Baltarusijos didelių karinių pratybų „Zapad 2017“ keliamos grėsmės.

Sakydamas kalbą Azerbaidžano diplomatijos akademijoje S. Lavrovas sakė, kad Aljanso sprendimas sustiprinti savo rytinio sparno gynybą dislokuojant ten priešakinius dalinius „yra grindžiamas Rusijos grėsmės dingstimi; jie sugalvojo, kad Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Zapad 2017“ yra pasiruošimas agresijai prieš Baltijos šalis, kad Rusija nori tokiu būdu užkariauti Baltarusiją ir iš ten neišves pajėgų“.

„Iš viso šito niekas neišsipildė, – pabrėžė jis ir pridūrė, jog šie NATO nuogąstavimai pasirodė esą „iš piršto laužti“.

Rusijos diplomatijos vadovas sakė, kad visi, pageidavę stebėti minėtas pratybas, buvo pakviesti Minsko, pritariant Maskvai.

„Kaip bebūtų, kontingentai, kurie buvo sutelkti (NATO šalyse prie Baltarusijos sienos), ten tebelieka“, – sakė S. Lavrovas ir paaiškino, kad turi omenyje JAV, Kanados, Vokietijos ir Britanijos vadovaujamus priešakinius batalionus.

„Be to, jie mums sakė, kad tai ne nuolatinis, o rotacinis dislokavimas, bet ši rotacija bus nuolatinė“, – pažymėjo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tai kad NATO

pasistiprino, susigrupavo - tai ir neišsipildė. Suprantą tą rusai, bet paliežuvauti prie progos gabūs.

ruskis

niekad nebūs vakariečio draugu......vakarietis visą savo gyvenimą mokosi, tobulėja, trokšta ramiai, turtingai ir sočiai pragyventi.....ruskis bolševikas gi nuo pat gimimo trokšta tik vieno - kad nebūtų pasaulyje turtingų.......

Arvys

gali tas lavrikas cia smegenu nepudrinti, nelabai musu ir viso pasaulio budruma jau iseis uzmigdyti. Prisimenam istorija, prisimenam ir dabarti, kad ruskiu zodziais pasitiketi niekada negali...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS