Sakartvele būgštaujama, kad M. Saakašvilį ištiks A. Navalno likimas | Diena.lt

SAKARTVELE BŪGŠTAUJAMA, KAD M. SAAKAŠVILĮ IŠTIKS A. NAVALNO LIKIMAS

Sakartvelo Nacionalinio judėjimo narės Ekos Sarkeulidzės nuomone, Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno mirtis padidino pavojų, kad bus nužudytas ir Michailas Saakašvilis.

Ji tai pareiškė antradienį, vasario 20-ąją, per Sakartvelo parlamento plenarinį posėdį, praneša portalas „Gruzija. Online“.

E. Sarkeulidzė nubrėžė lygiagretę tarp paskutinių A. Navalno gyvenimo dienų ir dabartinės M. Saakašvilio padėties. Ji paragino prezidentę Salome Zurabišvili parodyti drąsą ir suteikti malonę M. Saakašviliui, kad jis būtų išgelbėtas nuo realaus pavojaus.

„Prisiminkime 2012 metus, kai šio šaltakraujo žudiko [Putino] buvo paklausta apie M. Saakašvilį. Jis  žurnalistui atsakė: „Priminkite, kada Sakartvele rinkimai“. Toks buvo jo atsakymas. Mes jau netrukus  atsidursime ant rinkimų slenksčio, ir, žinoma, Putino norai M. Saakašvilio atžvilgiu vis dar nėra patenkinti“, – pareiškė ji.

E. Sarkeulidzės manymu, dabar nesvarbu, kas ir kaip Sakartvele žiūri į M. Saakašvilį. Juk kai Putinas atvirai kalba apie jį kaip apie savo priešą, M. Saakašvilio oponentų nuomonės pasitraukia į antrą planą. „Tarptautinė bendruomenė gerai suvokia kylančius pavojus“, – pridūrė ji.

2004-2013 metais M. Saakašvilis dvi kadencijas paeiliui ėjo Sakartvelo prezidento pareigas. 2015-2016 metais jis vadovavo Odesos srities administracijai, o nuo 2020 metų birželio buvo Ukrainos reformų vykdomojo komiteto pirmininkas. M. Saakašvilis turi Ukrainos pilietybę.

2021 metų spalio 1 d. politikas grįžo į Sakartvelą, kur iškart buvo suimtas. Tada šalies prokuratūra iškėlė jam dar vieną baudžiamąją bylą – šįsyk dėl neteisėto sienos kirtimo. Anksčiau jam jau buvo iškeltos kelios baudžiamosios bylos.

Šiuo metu M. Saakašvilis atlieka šešerių metų laisvės atėmimo bausmę „už piktnaudžiavimą valdžia“. Jis ir jo šalininkai laiko nuosprendį politiškai motyvuotu.

Pasak M. Saakašvilio advokatų, politikui diagnozuotos demencija ir tuberkuliozė, įtariama dar keliolika susirgimų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Ar dar tas badaujantis artistas nepadvėsė ? Laikas būtų. Navalna jau visi pamiršo, reikia kito pajaco...

Nuomone

Toks likimas kaip Navalno, bus visiems JAV statytiniams...

Ne nu tikrai ?

Dar vienas nemirtingas ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS