Amunicijos, o ne pavežėjimo prašęs V. Zelenskis išgirstas: Ukrainai nesustojamai siunčiama pagalba | Diena.lt

AMUNICIJOS, O NE PAVEŽĖJIMO PRAŠĘS V. ZELENSKIS IŠGIRSTAS: UKRAINAI NESUSTOJAMAI SIUNČIAMA PAGALBA

Kai kurios šalys jau atsiliepė į Ukrainos prezidento prašymą, kad jam reikia ne pavežėjimo, o amunicijos. Karo siaubiamai šaliai siunčia humanitarinę ir finansinę pagalbą.

Izraelis pradėjo siųsti Ukrainai humanitarinę pagalbą

Izraelis pradėjo siųsti žadėtas 100 tonų humanitarinės pagalbos Ukrainos žmonėms, ten vykstant karui su įsiveržusiomis rusų pajėgomis.

Antradienį pagrindiniame šalies tarptautiniame oro uoste į oro linijų „El Al“ lėktuvą buvo prikrauta daugybė kartoninių dėžių.

Izraelio užsienio reikalų ministerija teigia siunčianti medicininę įrangą ir vaistus, vandens valymo sistemas, tūkstančius palapinių, antklodžių, miegmaišių ir paltų. Lėktuvai leisis Lenkijoje, o iš ten pagalba bus siunčiama į Ukrainą.

Šeštoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Izraelis ne kartą pažadėjo palaikyti užpultos Ukrainos žmones. Tačiau jis neskuba jungtis prie Vakarų ir pasmerkti invaziją surengusią Rusiją.

Izraelis su Maskva palaiko svarbius gynybinius ryšius, ypač atsižvelgiant į rusų pajėgų buvimą kaimyninėje Sirijoje.

Izraeliečių pareigūnai sako glaudžiai derinantys veiksmus su Rusija, kai rengia antskrydžius prieš iraniečių taikinius Sirijoje.

Taivanas siunčia tonas medicinos reikmenų

Taivanas paskelbė per Vokietiją išsiuntęs į Ukrainą 27 tonas medicinos reikmenų, ten vykstant karui su įsiveržusiomis rusų pajėgomis.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Joanne Ou (Džoan U) antradienį žurnalistams sakė, kad Taivanas džiaugiasi galėdamas padėti kaip „atsakingas tarptautinės bendruomenės narys ir demokratinės stovyklos narys“.

Taivanas griežtai pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą ir pareiškė, kad įves Maskvai ekonomines sankcijas.

Kol kas neatskleidžiama, kokios bus tos sankcijos, tačiau sala yra dominuojanti puslaidininkinių lustų, kurie yra labai svarbūs technologijų produktams nuo išmaniųjų telefonų iki automobilių, gamintoja.

Australija skirs 50 mln. dolerių gynybai remti ir 25 mln. humanitarinei pagalbai

Australija skirs 50 mln. JAV dolerių (44,7 mln. eurų) Ukrainos gynybai remti ir dar 25 mln. dolerių (22,3 mln. eurų) humanitarinei pagalbai, antradienį pranešė CNN.

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas (Skotas Morisonas) per spaudos konferenciją pareiškė, kad letalinės ir neletalinės ginkluotės pagalbos pakete, skirtame padėti Ukrainai atremti ją užpuolusios Rusijos pajėgas, bus raketų.

Pasak jo, prieštankinių raketų naudojimas Ukrainos pajėgoms nepaprastai pasiteisino.

Mes atsiliepiame į prezidento Volodymyro Zelenskio prašymą: jis pasakė, kad mums reikia amunicijos, o ne pavėžėjimo.

„Mes atsiliepiame į prezidento (Volodymyro) Zelenskio prašymą: jis pasakė, kad mums reikia amunicijos, o ne pavėžėjimo, ir būtent tai mes darome... mes suteiksime 50 mln. JAV dolerių Ukrainai paremti letaline ir neletaline (ginkluote)... kalbame apie raketas, kalbame apie amuniciją“, – sakė S. Morrisonas.

Dar 25 mln. JAV dolerių bus skirta humanitarinei paramai ir pagalbai tarptautinėms organizacijoms, patenkinti žmonių, bėgančių nuo smurto Ukrainoje, poreikius, nurodė jis.

Pastarasis pranešimas buvo paskelbtas Australijai jau ėmusis virtinės priemonių, kuriomis siekiama nubausti Rusiją už jos invaziją į Ukrainą, įskaitant asmenines sankcijas.

Gairės: karas Ukrainoje, humanitarinė pagalba, finansinė pagalba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS