„Samsung“ paveldėtojas už kyšininkavimą nuteistas kalėti penkerius metus | Diena.lt

„SAMSUNG“ PAVELDĖTOJAS UŽ KYŠININKAVIMĄ NUTEISTAS KALĖTI PENKERIUS METUS

  • 0

"Samsung" verslo imperijos, kuriai priklauso ir didžiausia pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoja, paveldėtojas penktadienį buvo nuteistas penkerius metus kalėti už kyšininkavimą ir kitus nusikaltimus, susijusius su skandalu, nuvertusiu Pietų Korėjos prezidentę Park Geun-Hye (Pak Gunhjė) .

49 metų Lee Jae-Yongas (Li Džejongas), "Samsung Electronics" vicepirmininkas, į Seulo centrinio rajono teismą buvo atvežtas Teisingumo ministerijos autobusu, surakintas antrankiais, surištas balta virve. Jis vilkėjo tamsų kostiumą ir nešėsi voką su dokumentais.

Lee Jae-Yongas buvo nuteistas už kyšininkavimą, grobstymą, melagingą priesaiką ir kitus nusikaltimus, susijusius su "Samsung" mokėjimais ir pažadais Park Geun-Hye slaptai patikėtinei Choi Soon-Sil (Čoi Sunsil). Teismo dokumentuose kalbama apie 43,3 mlrd. vonų (maždaug 33,9 mln. eurų).

Teismas nustatė, kad šie pinigai buvo atlygis už palankius politinius sprendimus, įskaitant vyriausybės paramą Lee Jae-Yongo paveldėjimui grupėje po jo tėvo infarkto 2014-aisiais, dėl kurio jis liko prikaustytas prie lovos.

Gynyba neigė kaltinimus ir sakė, kad prezidentė spaudė ir vertė "Samsung" aukoti, ir kad Lee Jae-Yongas apie tas aukas nežinojo ir pritarimo joms nedavė. Taip pat buvo nuteisti keturi kiti "Samsung" aukščiausio rango vadovai, kuriems buvo skirtos kalėjimo iki ketverių metų bausmės.

Lee Jae-Yongo advokatai sakė, kad jis skųs šį nuosprendį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS