„Senis“ D. Trumpas pasišaipė iš „žemo ir storo“ Kim Jong-Uno | Diena.lt

„SENIS“ D. TRUMPAS PASIŠAIPĖ IŠ „ŽEMO IR STORO“ KIM JONG-UNO

  • 6

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) savo žodžių dvikovą su Kim Jong-Unu (Kim Čen Unu) sekmadienį perkėlė į naują lygmenį, pasišaipydamas iš Šiaurės Korėjos lyderio ūgio ir svorio, o paskui apsvarstydamas idėją jiems galiausiai susidraugauti.

Nors niekada nėra susitikę, D. Trumpas ir Kim Jong-Unas bendrauja – plūsta vienas kitą – ir JAV prezidentas noriai atsako į itin retoriškus savo priešininko Pchenjane gestus.

D. Trumpas yra pavadinęs Kim Jong-Uną bepročiu ir „raketininku“, o 33 metų Šiaurės Korėjos lyderis 71 metų buvusią realybės televizijos žvaigždę apšaukė „senu nuokvaka“.

Sekmadienį D. Trumpas grižo prie esmės socialiniame tinkle „Twitter“ sarkastiška žinute, kurią išprovokavo neseniai Šiaurės Korėjos valstybinės žiniasklaidos jam skirtas epitetas „pamišęs senis“.

„Kodėl Kim Jong-Unui įžeidinėti mane vadinant „senu“, jeigu aš NIEKADA nepavadinčiau jo „žemu ir storu“?“ – iš Hanojaus parašė prezidentas, kuris keliauja po Azijos šalis ir iki šiol šios kelionės metu, regis, buvo pažabojęs savo įprotį rašinėti tviteryje.

„O, gerai, aš taip stengiuosi būti jo draugas – ir galbūt vieną dieną taip nutiks!“ – parašė jis.

Sarkastiška ar ne, užgaulė apie Kim Jong-Uno svorį, kuris gerokai padidėjo jam iškilus į valdžią po tėvo Kim Jong-Ilo (Kim Čen Iro) mirties 2011 metais, Pchenjanui tikriausiai nepatiks.

Valdančiosios Kimų dinastijos nariai – buvę ir esami – Šiaurės Korėjoje turi kone dievišką statusą ir šalis itin jautriai reaguoja į bet kokias pastabas, kurias galima laikyti pašaipiomis ar nepagarbiomis vadovybės atžvilgiu.

Užsienio turistai Pchenjane kažkuriuo savo apsilankymo momentu paprastai privalo pagerbti – padėti gėlių ir žemai nusilenkti – didžiules Kim Jong-Uno tėvo ir senelio, valstybės įkūrėjo Kim Il-Sungo (Kim Ir Seno), statulas.

Vėliau paklaustas apie savo įrašą tviteryje, D. Trumpas tvirtino nejuokavęs užsimindamas, kad vieną dieną galėtų susidraugauti su žmogumi, kurį dar praėjusią savaitę vadino diktatoriumi su „iškreiptomis fantazijomis“.

„Gali atrodyti keista, … bet tikrai gali būti galimybė“, – sakė jis žurnalistams per spaudos konferenciją Vietnamo sostinėje.

„Jei tai tikrai įvyktų, būtų gerai, galiu jums pasakyti, Šiaurės Korėjai ... Nežinau, ar taip įvyks, bet jei įvyktų, tai būtų labai, labai gerai“, – pridūrė jis.

D. Trumpas per savo vizitus penkiose Azijos šalyse laikėsi rimbo ir meduolio strategijos Šiaurės Korėjos atžvilgiu: smerkė ją kaip „žiaurią diktatūrą“ ir siūlė Kim Jong-Unui diplomatinį sprendimą krizei dėl Pchenjano didėjančio branduolinio arsenalo.

Rinkimų kampanijos metu D. Trumpas sakė, kad norėtų susėsti su Kim Jong-Unu ir derėtis „prie mėsainio“, bet Šiaurės Korėjos lyderis šį pasiūlymą kol kas ignoruoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

matyt

perspektyvoj nuo žodžių bus pereita prie veiksmų

o

Pats varyk ...į Iraką atstatinėti ką jankiai pridirbo.

Fašistas

Bet va tik kazkas pasake teisybe apie putka, iskart lenda jo gynejai. Nesuprantu, ar nezinai kur vokzalas ir keitykla kad eurus i rublius issikeisti? Pasiimk Statkeviciu ir varyk pas savo ta ziurksnuki kuris tavo megstama valstybe "atstate". Skatertju dorozka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS