Šeši nepaliečiai žuvo kovodami už Rusiją, vienas paimtas į nelaisvę Ukrainoje | Diena.lt

ŠEŠI NEPALIEČIAI ŽUVO KOVODAMI UŽ RUSIJĄ, VIENAS PAIMTAS Į NELAISVĘ UKRAINOJE

  • 0

Nepalas pirmadienį pranešė, kad šeši jo piliečiai žuvo tarnaudami samdiniais Rusijos kariuomenėje, o dar vienas buvo paimtas į nelaisvę Ukrainoje.

Pranešimas patvirtina, kad yra už Rusiją kovojančių nepaliečių.

Katmandu paragino Maskvą nutraukti nepaliečių samdymą ir išsiųsti visus tarnaujančius Nepalo piliečius namo.

Nepalo užsienio reikalų ministerija pranešė gavusi informacijos apie šešių Nepalo piliečių žūtį tarnaujant Rusijos kariuomenėje, ir įvardijo dar vieną pilietį, užverbuotą į Rusijos kariuomenę ir dabar laikomą Ukrainoje.

Pranešime nenurodoma, kur, kaip ir kada šeši asmenys žuvo.

„Nepalo vyriausybė paprašė Rusijos vyriausybės repatrijuoti jų palaikus į Nepalą ir išmokėti kompensacijas aukų šeimoms, – sakė ministerija. – Nepalas paprašė Rusijos vyriausybės nesamdyti Nepalo piliečių ir kuo greičiau išsiųsti atgal, jei yra nusamdytųjų.“

Daug nepaliečių išvyksta į užsienį užsidirbti pinigų, o pinigų perlaidos yra labai svarbios Nepalo ekonomikai – praėjusiais metais jos sudarė beveik ketvirtadalį BVP. Pasaulio banko duomenimis, tai devintas pagal dydį rodiklis pasaulyje.

Nepalo gurkhai nuo 1815 metų ilgą laiką būdavo verbuojami į britų kariuomenę tuo metu britų valdytoje Indijoje ir pelnė nuožmių bei drąsių kovotojų reputaciją.

Gairės: Nepalas, karas Ukrainoje, rusijos kariuomenė, nepaliečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS