Seulas sustabdė transliuojamą propagandą pasienyje su Šiaurės Korėja | Diena.lt

SEULAS SUSTABDĖ TRANSLIUOJAMĄ PROPAGANDĄ PASIENYJE SU ŠIAURĖS KORĖJA

  • 0

Pietų Korėja pranešė nutraukusi prieš Šiaurės Korėją nukreipto propagandinio turinio transliavimą prieš šią savaitę numatytą šalių lyderių susitikimą.

Pietų Korėjos gynybos ministerija informavo, kad pirmadienį buvo nutrauktas propagandos transliavimas per garsiakalbius. Tai, anot ministerijos, padaryta siekiant sumažinti karinę įtampą ir sukurti palankią atmosferą taikioms deryboms. 

Pietų Korėja pasienyje per garsiakalbius transliuoja prieš Šiaurės Korėją nukreiptą propagandą nuo 2016 metų pradžios, kai Pchenjanas įvykdė savo ketvirtą branduolinį bandymą.

Šiaurės Korėja ėmėsi analogiško žingsnio ir taip pat pasienyje transliuoja prieš Seulą nukreiptą propagandą. Kol kas neaišku, ar  Pchenjanas pirmadienį taip pat nutraukė transliacijas.

Pietų Korėja šio žingsnio ėmėsi likus keturioms dienoms iki Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) ir Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino (Mun Džejino) susitikimo Korėjos pusiasalį dalijančioje smarkiai įtvirtintoje demilitarizuotoje zonoje.

Tai bus tik trečiasis Šiaurės ir Pietų Korėjų viršūnių susitikimas nuo 1950–1953 metų Korėjos karo. Šis konfliktas baigėsi paliaubomis, o ne taikos sutartimi, todėl abi Korėjos techniškai tebekariauja.

Gegužę arba birželio pradžioje taip pat turėtų įvykti Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) susitikimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS