Šiemet Viduržemio jūra Europą jau pasiekė 237 tūkst. migrantų | Diena.lt

ŠIEMET VIDURŽEMIO JŪRA EUROPĄ JAU PASIEKĖ 237 TŪKST. MIGRANTŲ

  • 1

Šįmet Viduržemio jūra į Europą atvykusių migrantų ir prieglobsčio prašytojų skaičius greitai pasieks 250 tūkst. ir jau yra didesnis už bendrą per praėjusius metus Senąjį žemyną pasiekusių atvykėlių skaičių, skelbia Tarptautinė migracijos organizacija.

Ženevoje įsikūrusi TMO penktadienį nurodė, kad Graikija pranešė apie 134 988 šiais metais į šalį iš Turkijos atvykusius migrantus, o į Italiją iki liepos pabaigos atvyko 93 540 pabėgėlių.

Kartu su migrantais, kurie atvyko į Ispaniją ir Maltą, iš viso nuo„ šių metų pradžios per Viduržemio jūrą Europą jau pasiekė 237 tūkst. žmonių.

TMO prognozuoja, kad iki rugpjūčio galo bendras migrantų skaičius pasieks ketvirtį milijono.

Per praėjusius metus Europą per Viduržemio jūrą pasiekė iš viso 219 tūkst. migrantų.

TMO vertinimu, šįmet per pavojingą kelionę jūra jau žuvo mažiausiai 2 300 žmonių.

ES: rimčiausia pabėgėlių krizė nuo Antrojo pasaulinio karo

Pasaulis susiduria su „rimčiausia pabėgėlių krize“ nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, ir Europa turi atlikti jai priklausantį darbą, kad ši krizė būtų išspręsta civilizuotu būdu, penktadienį pareiškė Europos Sąjungos migracijos, vidaus reikalų ir pilietybės klausimų komisaras Dimitris Avramopulas (Dimitris Avramopoulos).

„Šiandien pasaulis susiduria su rimčiausia pabėgėlių krize nuo Antrojo pasaulinio karo“, - sakė eurokomisaras spaudos konferencijoje.

„Mes ir Europos Komisija turime organizuoti mūsų sistemą, kad ši problema būtų sprendžiama padoriu, civilizuotu ir europiniu būdu“, - pabrėžė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Fokas

Kieno nurodymu, ar ne masonu, ES issirinko kvailiausia "pabegeliu" krizes sprendimo buda-priemima i savo teritorija? Nemanau, kad tie nukvakeliai nesuprastu, kad tai Europos galo pradzia!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS