Šiaurės Korėja: JAV planuoja pulti Pchenjaną | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA: JAV PLANUOJA PULTI PCHENJANĄ

  • 1

Šiaurės Korėjos žiniasklaida kaltina JAV vyriausybę žaidžiant „dvigubą žaidimą“. Po netikėtai atšaukto JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo vizito į Pchenjaną Šiaurės Korėjos valstybinis laikraštis „Rodong Sinmun“ metė rimtus kaltinimus Vašingtonui.

JAV vyriausybė paviršutiniškai siekia dialogo ir tuo pat metu vykdo slaptas karines pratybas, rašo laikraštis. Anot jo, Japonijoje dislokuoti amerikiečių specialieji daliniai ruošiasi pulti Šiaurės Korėjos sostinę Pchenjaną. Laikraštis kalbėjo apie planus „vykdyti nusikaltimą“ ir rėmėsi viena Pietų Korėjos žiniasklaidos priemone.

Laikraštis ragino JAV atsisakyti minėtų planų ir įgyvendinti JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos vadovo KIm Jong-uno viršūnių susitikimo Singapūre pasiektus susitarimus. Čia abu jie susitarė siekti visiškos Korėjos pusiasalio denukliarizacijos.

JAV ambasados Seule atstovas pareiškė neturįs informacijos apie tokias karines pratybas.

D. Trumpas penktadienį atšaukė šią savaitę planuotą M. Pompeo vizitą į Šiaurės Korėja ir tai argumentavo pažangos nebuvimu Pchenjanui vykdant branduolinį nusiginklavimą. Jis šiame kontekste kritikavo ir Kiniją, svarbiausią Šiaurės Korėjos ekonominę ir diplomatinę partnerę. Anot D. Trumpo, dėl paaštrėjusio prekybos ginčo su JAV Kinijos pasirengimas bendradarbiauti šioje srityje susilpnėjo. Todėl jis manąs, kad M. Pompeo į Šiaurės Korėją vyks tik tada, kai muitų konfliktas bus sureguliuotas.

Kinija ir Pietų Korėja pareiškė susirūpinimą dėl atšaukto vizito. Užsienio reikalų ministerija Pekine paskelbė, kad vyriausybė ir ateityje vaidins pozityvų vaidmenį siekiant denukliarizacijos Korėjos pusiasalyje. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zelemunčikas

Juokas jama.Įsivaizduokit,toks nusipenėjęs amerikonas užpuola ant 40 kilų sveriančios,išbadėjusios korejietės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS