Šiaurės Korėja nori M. Pompeo nušalinimo nuo derybų | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA NORI M. POMPEO NUŠALINIMO NUO DERYBŲ

  • 3

Šiaurės Korėja ketvirtadienį pareikalavo nušalinti Mike'ą Pompeo (Maiką Pompėją) nuo įstrigusių Pchenjano ir Vašingtono derybų branduoliniu klausimu, apkaltindama JAV valstybės sekretorių diskusijų žlugdymu.

„Bijau, kad jei Pompeo vėl užsiims derybomis, derybos vėl bus bjaurios ir... susipainios“, – sakė Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos Amerikos reikalų departamento generalinis direktorius Kwon Jong Gunas (Kvon Čen Gunas), kurį citavo oficialioji naujienų agentūra KCNA.

„Todėl net dialogo su JAV galimo atnaujinimo atveju aš noriu, kad mūsų dialogo kolega būtų ne Pompeo, o... (kitas) žmogus, atidesnis ir brandesnis bendraujant su mumis“, – pareiškė Kwon Jong Gunas.

Šie komentarai buvo paskelbti kelios valandos po Pchenjano pranešimo apie naujo taktinio ginklo su „galinga kovine galvute“ išbandymą. Tai buvo pirmas toks bandymas nuo to laiko, kai įstrigo derybos su Vašingtonu.

Bandymas žymi didelį įtampos padidėjimą kelios savaitės po Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) ir JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) susitikimo, nutrūkusio nepasiekus jokio susitarimo.

Be to, Kwon Jong Gunas perspėjo, kad jei JAV „neatsikratys pagrindinės priežasties“, paskatinusios Šiaurės Korėją įsigyti branduolinių ginklų, „niekas negalės prognozuoti situacijos Korėjos pusiasalyje“.

Tačiau jis pridūrė, kad, „laimei“, Kim Jong Uno ir D. Trumpo santykiai nepaisant derybų aklavietės tebėra „geri kaip paprastai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

TvartelioZinios

Jeigu tas Pimpala nemoka deretis tai ka cia su juo delretis

Uka

Tik vakarai galvoja,kad klausimus spręsti galima kraujo metodų,bet deja ,kai nukertama gyvatei galva ji tiesiog tampa kinietiško patiekalo delikatesas

Kkkl

Kinija Korėja Rusija hmmm ir kas lieka iš Amerikos,lieka vandenynų sujungimas kuris vadinsis Stalino kanalas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS