Šiaurės Korėjoje pakeistas nominalus valstybės vadovas | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJOJE PAKEISTAS NOMINALUS VALSTYBĖS VADOVAS

  • 0

Šiaurės Korėjos nominalus valstybės vadovas, atstovaujantis Pchenjanui tarptautiniuose reikaluose, buvo pakeistas politiku, kuriam Jungtinės Valstijos yra paskelbusios sankcijas dėl žmogaus teisių pažeidimų, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Beveik 20 metų šias pareigas ėjusį Kim Yong Namą (Kim Jong Namą) per pirmąją 14-ojo Aukščiausiojo Liaudies Susirinkimo sesiją pakeitė Choe Ryong Hae (Čvė Riong Hė), informavo naujienų agentūra KCNA.

91 metų Kim Yong Namas, vienas ilgiausiai dirbančių Pchenjano pareigūnų, pernai dalyvavo keliuose tarptautiniuose renginiuose, įskaitant istorinius Šiaurės Korėjos, JAV ir Pietų Korėjos lyderių susitikimus bei Pjongčango žiemos olimpines žaidynes kaimyninėje šalyje.

Oficialiai jis ėjo Aukščiausiojo Liaudies Susirinkimo prezidiumo pirmininko pareigas.

Šį politiką pakeitęs Choe Ryong Hae, laikomas Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) dešiniąja ranka, gimė 1950 metais. Jo paskyrimas liudija, kad šalies politikoje vyksta kartų kaita.

Jis yra vienas iš trijų Pchenjano valdininkų, kuriems Vašingtonas pernai paskelbė sankcijų už įtariamus žmogaus teisių pažeidimus.

Tuo metu už derybas dėl šalies branduolinės programos atsakingas aukšto rango pareigūnas Kim Yong Cholas (Kim Jong Čolas) ir kiti valdininkai, prisidėję prie vasarį Hanojuje vykusio Šiaurės Korėjos ir JAV viršūnių susitikimo organizavimo, buvo išrinkti Valstybės reikalų komisijos nariais.

Užsienio reikalų ministras Ri Yong Ho (Li Jong Ho) ir jo pavaduotojas Choe Son Hui (Čvė Son Hui) taip pat buvo paaukštinti pareigose ir nuo šiol dirbs šioje svarbiausioje sprendimus priimančioje Šiaurės Korėjos institucijoje.

Pasak KCNA, premjerą Pak Pong Ju (Pak Pon Džu) pakeitė Kim Jae Ryongas (Kim Džė Riongas) – valdančiosios Korėjos darbininkų partijos aukšto rango narys.

Seule įsikūrusio naujienų tinklalapio „NK News“ analitikai sako, kad Pak Pong Ju padėjo „radikaliai pertvarkyti“ izoliuotos Šiaurės Korėjos ekonomiką. Anot jų, ši reforma padėjo šaliai atlaikyti tarptautines sankcijas.

Kim Jong Unas anksčiau šią savaitę tvirtino, kad Pchenjanas įveiks sankcijų padarinius, pirmą kartą oficialiai komentuodamas Pchenjano poziciją, vasarį nutrūkus deryboms su Vašingtono dėl denuklearizacijos.

Jis liepė aukšto rango partijos pareigūnams atsakant į baudžiamąsias priemones suaktyvinti „savarankiškumo“ politiką, paskelbė KCNA.

Kaip ir buvo tikėtasi, naujienų agentūra pranešė, kad Kim Jong Unas buvo perrinktas Valstybės reikalų komisijos pirmininku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS