Šiaurės Korėjos diplomatijos vadovė: šalis pasirengusi priimti V. Putiną | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS DIPLOMATIJOS VADOVĖ: ŠALIS PASIRENGUSI PRIIMTI V. PUTINĄ

  • 7

Šiaurės Korėjos diplomatijos vadovė sakė, kad jos šalis yra „pasirengusi pasveikinti“ Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, sekmadienį paskelbė valstybinė žiniasklaida.

Tai dar vienas abiejų autoritarinių valstybių, tradicinių sąjungininkių, stiprinamų ryšių ženklas. Rugsėjį Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) surengė retą užsienio vizitą ir Rusijos Tolimuosiuose Rytuose susitiko su V. Putinu.

Vakarai kaltina Maskvą ir Pchenjaną bendradarbiaujant dėl Rusijos invazijos Ukrainoje. Manoma, kad Šiaurės Korėja savo sąjungininkei nusiuntė šimtus tūkstančių artilerijos sviedinių ir kitų ginklų.

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrė Choe Son Hui (Čvė Son Hui) praėjusią savaitę lankėsi Maskvoje, kur susitiko su V. Putinu ir jo diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu.

Šiaurės Korėjos „vyriausybė nuoširdžiai laukia prezidento Putino apsilankant Pchenjane ir yra pasirengusi su didžiausiu nuoširdumu pasveikinti artimiausią korėjiečių liaudies draugą“, V. Putinui pasakė Choe Son Hui. Jos žodžiai cituojami užsienio reikalų ministrės pavaduotojo biuro pareiškime, išplatintame oficialiosios Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA).

V. Putinas išreiškė norą netrukus apsilankyti Šiaurės Korėjoje, sakoma pareiškime.

Jame priduriama, kad Rusija išreiškė didelį dėkingumą už „visišką paramą ir solidarumą su Rusijos vyriausybės ir liaudies pozicija dėl specialiosios karinės operacijos Ukrainoje“.

Didėjantis karinis ir ekonominis Rusijos ir Šiaurės Korėjos bendradarbiavimas sukėlė susirūpinimą Vašingtone ir Seule.

Pernai Šiaurės Korėjoje lankėsi nemažai Rusijos aukšto rango pareigūnų, įskaitant gynybos ir užsienio reikalų ministrus.

Šį mėnesį Baltieji rūmai apkaltino Pchenjaną siunčiant Rusijai balistines raketas ir paleidimo įrenginius, ir pavadino tai reikšminga, susirūpinimą keliančia esakalacija remiant Maskvos karą.

Pietų Korėja kaltina Pchenjaną nusiuntus Maskvai daugiau kaip milijoną artilerijos sviedinių mainais į patarimus dėl karinių palydovų technologijos.

Pchenjanui pernai pavyko iškelti į orbitą šnipinėjimo palydovą. Seulas sako, kad dėl to Šiaurės Korėjai padėjo Rusija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

To >> šikniui

Iš ko sprendi? skaudžių patirčių turi?

Landsberginė šaika

Ruoškitės susitikti su Rusija, Kinija ir Š.Korėja Taivanyje...Jus juk Napoleonai - susidorosite...Tik nepamirškite apsirūpinti pampersais nes sugrįšite su šlapiais klynais.

Dvi grupes

Toks su tokiu, pažanga su pažanga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS