Škotijos lyderis teigia nesustabdysiantis jo pirmtakės N. Sturgeon narystės partijoje | Diena.lt

ŠKOTIJOS LYDERIS TEIGIA NESUSTABDYSIANTIS JO PIRMTAKĖS N. STURGEON NARYSTĖS PARTIJOJE

  • 9

Škotijos lyderis Humza Yousafas (Humza Jusafas) pirmadienį pareiškė, kad nesustabdys savo pirmtakės Nicolos Sturgeon (Nikolos Sterdžen) narystės partijoje po to, kai ji buvo suimta policijai atliekant tyrimą dėl valdančiosios partijos finansų.

N. Sturgeon, kuri sekmadienį buvo suimta dėl šio tyrimo ir po kelių valandų apklausos paleista nepateikus kaltinimų, tvirtino, kad nepadarė nieko blogo.

Dėl kilusio skandalo šalyje dominuojanti Škotijos nacionalinė partija (ŠNP) pateko į gilią krizę ir pakenkė jos nepriklausomos Škotijos siekiams.

H. Yousafas BBC televizijos Škotijos kanalui sakė, kad N. Sturgeon suėmimas buvo jam asmeniškai skausmingas, atsižvelgiant į jų ilgametę draugystę.

„Nesustabdysiu Nicolos narystės. Elgsiuosi su ja taip pat, kaip elgiausi, pavyzdžiui, su Colinu Beattie (Kolinu Bičiu)“, – teigė jis, turėdamas omenyje buvusį SNP partijos iždininką, kuris buvo suimtas balandžio mėnesį ir taip pat paleistas nepateikus kaltinimų.

H. Yousafas sakė, kad nemato jokios priežasties sustabdyti tų, kurie buvo paleisti nepateikus kaltinimų, narystę.

N. Sturgeon suėmimas – jau trečias tyrime, kuris sukėlė šoką Škotijos politikoje.

Jos vyras Peteris Murrellas (Piteris Marelas), buvęs SNP vykdomasis direktorius, balandžio mėnesį buvo suimtas ir paleistas nepateikus kaltinimų.

P. Murrellas jau seniai sulaukdavo klausimų dėl įtariamo 600 000 svarų sterlingų (701,6 tūkst. eurų) aukų, kurios buvo skirtos paremti SNP siekį dėl Škotijos nepriklausomybės, panaudojimo.

Jis taip pat nedeklaravo asmeninės paskolos SNP, kurios suma viršijo 100 000 svarų sterlingų (117 tūkst. eurų), o tai galėjo pažeisti įstatymus dėl politinio finansavimo skaidrumo.

N. Sturgeon kovą paskutinį kartą pasirodė Škotijos parlamente kaip pirmoji ministrė, mėnesiu anksčiau paskelbusi apie ketinimą pasitraukti.

Daugiau nei aštuonerius metus prie Škotijos vairo stovėjusi N. Sturgeon pareiškė, kad jai trūksta energijos tęsti darbą ir ji atsistatydina.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Amen Britanijiai vien babajai valdžioje

klimato atsilimo stadijos auka

pirmoji perkaito Skotija , juodai ydege...

As škotus isivaizdavau kitaip

???? Gal cia Pakistano koks lyderis jus sumaisete foto?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS