Slovakijos premjeras ragina normalizuoti santykius su Rusija | Diena.lt

SLOVAKIJOS PREMJERAS RAGINA NORMALIZUOTI SANTYKIUS SU RUSIJA

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico pareiškė, kad šalis turi ruoštis laikotarpiui po karo Ukrainoje ir santykių su Rusija normalizavimui.

Jis tai teigė ketvirtadienį po susitikimo su JAV ir Rusijos ambasadoriais Slovakijoje, praneša „Ukrinform“, remdamasi TASR.

„Užsienio politikos prioritetas, kurio ketinu siekti, yra Slovakijos nacionalinių interesų apsauga ir skatinimas, įskaitant paramą taikos iniciatyvoms, o ne karui Ukrainoje“, – parašė jis feisbuke.

R. Fico pridūrė, kad Slovakijos pozicija ne visada gali atitikti „vienos teisingos nuomonės, propaguojamos Europos Sąjungoje“, politiką. Anot jo, JAV ir ES strategija kare Ukrainoje „žlunga“.

„Slovakija turi pareigą pasiruošti laikotarpiui po karo Ukrainoje ir Slovakijos ir Rusijos santykių normalizavimui“, – pažymėjo jis.

Kaip jau buvo pranešta, spalio pabaigoje naujasis Slovakijos ministras pirmininkas R. Fico pareiškė, kad jo vyriausybė nutraukia karinę pagalbą Ukrainai. Bet Slovakija žada ir toliau siųsti humanitarinę pagalbą kaimyninei šaliai.

Gairės: Slovakijos ministras pirmininkas, Robertas Fico pareiškė, santykiai su Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS