Suomių parlamentas diskutuoja apie galimybę įteisinti eutanaziją | Diena.lt

SUOMIŲ PARLAMENTAS DISKUTUOJA APIE GALIMYBĘ ĮTEISINTI EUTANAZIJĄ

  • 1

Suomijos parlamentas ketvirtadienį diskutavo apie piliečių iniciatyvą įteisinti eutanaziją.

„Įstatymo dėl eutanazijos reikia, kad žmonės galėtų pasirinkti alternatyvią gyvenimo pabaigą, kai net geriausiai gydymi negali gauti pakankamos pagalbos, kuri palengvintų jų nepakenčiamą agoniją“, – rašoma piliečių iniciatyvoje.

Suomijoje piliečiai gali reikalauti parlamento apsvarstyti siūlomą klausimą, kai surenka 50 tūkst. parašų.

Ketvirtadienio debatai parlamente buvo pirmoji svarstymų stadija. Vėliau specialus komitetas parengs Seimo nariams svarstyti konkretų įstatymo projektą.

Kol kas nėra aišku, kiek palaikymo ši iniciatyva turės suomių parlamente.

Nacionalinio transliuotojo YLE 2015 metais atlikta apklausa rodo, kad maždaug 60 proc. dabartinių įstatymų leidėjų palaikytų eutanazijos idėją asmenims, sergantiems nepagydomomis ligomis.

Visuomenės apklausos taip pat rodo suomių pritarimą šiam sprendimui. Gruodį bendrovės „Taloustutkimus“ atlikta apklausa parodė, jog eutanaziją palaikytų 73 proc. Suomijos gyventojų, nepalaikytų – 14 proc. Nuomonės neturėjo 13 proc. respondentų.

Pirmosiomis pasaulyje eutanaziją įteisinusiomis šalimis 2002 metais tapo Nyderlandai ir Belgija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eutanazijos reik ir lietuvoje

Kada tie seimo pusprociai , susivoks apie alternativai sunkiai ligai, ar tiesiog pasitraukima is gyvenimo , tada kada pats nori , oriai numirti yra garbingas reikalas, negu eiti zudytis kur papuola, nuo tiltu sokt, ar pasikabint, ar nusiskandint, . Juk gyvenime yra daugybe dalyku kurie zmogu stume i nevilti , eutanazija puiki alternatyva, zmogui kuris turi aukstesni samoninguma. Tai alternatyva, bukiems seimo , ar valdininku sprendimams. Mano nuomone tau sukako 18m. Ir tu su gyvybe darai ka nori, . Niekas siaipsau neatimtu sau gyvybes, yra tam daug priezasciu, bet aisku zmogus ieskos visada budu kaip atitolint mirti, bet buna atveju kaip tu esi nereikalingas, ir nerandi budu kaip save realizuot, kaip pav.nerandi ilgai darbo, esi vienisas, negali save islaikyt, sergi nepagydoma liga, turi dideliu bedu. Eutanazija visa sita dalyka ispresto kilniai. Ir nereiktu vaiksciut po kunteinerius kad numalsintum alki, ar klausyt buku politiku kalbu , kad jis pats pasirinko toki kelia.!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS