Švedijoje įvyko slaptas Šiaurės Korėjos ir JAV pasiuntinių susitikimas | Diena.lt

ŠVEDIJOJE ĮVYKO SLAPTAS ŠIAURĖS KORĖJOS IR JAV PASIUNTINIŲ SUSITIKIMAS

  • 0

Jungtinių Valstijų ir Šiaurės Korėjos pasiuntiniai penktadienį surengė iš anksto neskelbtą aukšto lygio susitikimą Stokholme, pranešė Švedijos užsienio reikalų ministerijos atstovė.

Diana Kudhaib informavo, kad derybose dalyvavo Šiaurės Korėjos užsienio reikalų viceministas Choe Son Hui (Čo Sun Hui), tačiau susitikimo detalių ministerijos atstovė neatskleidė.

Tuo metu Švedijos naujienų agentūra TT pranešė, kad JAV specialusis pasiuntinys Šiaurės Korėjai Stephenas Biegunas (Stivenas Biganas) ir Švedijos diplomatijos vadovė Margot Wallstrom (Margot Valstriom) taip pat dalyvavo susitikime.

„Tai tik nedidelio formato derybos, kuriose dalyvauja tarptautiniai ekspertai“, – nurodė D. Kudhaib.

Švedija palaiko diplomatinius santykius su Pchenjanu nuo 1973 metų. Ji yra viena iš vos kelių Vakarų šalių, turinčių ambasadą Šiaurės Korėjoje. Jos ambasada teikia konsulines paslaugas JAV.

Kovo mėnesį M. Wallstrom surengė derybas su savo Šiaurės Korėjos kolega Ri Yong Ho (Li Jong Ho) Stokholme, po kurių įvyko pirmasis istorinis JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) susitikimas su Šiaurės Korėjos vadovu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu) Singapūre birželio mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS