Tailando vyriausybė pradėjo kontroliuoti medicininių kaukių ir spirito kainas | Diena.lt

TAILANDO VYRIAUSYBĖ PRADĖJO KONTROLIUOTI MEDICININIŲ KAUKIŲ IR SPIRITO KAINAS

Antradienį Tailando vyriausybė įtraukė medicinines kaukes, dezinfekcijai skirtą medicininį spiritą ir jo produktus į prekių, kurių kainas kontroliuoja valstybė, ypatingąjį sąrašą. Tai pranešė laikraštis „The Bangkok Post“.

Šios priemonės imtasi atsižvelgiant į didžiulę šių gaminių paklausą dėl naujo koronaviruso protrūkio, rašo leidinys.

Dabar medicininėms kaukėms ir dezinfekcijos priemonėms taikomas 1999 metais priimtas įstatymas dėl vartojimo prekių iš ypatingojo sąrašo kainų kontrolės. Už spekuliaciją šiomis prekėmis bus skiriama laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmė ir/arba bauda iki 140 tūkstančių batų (4 tūkstančių eurų), kaip ir už spekuliaciją benzinu, dyzelinu ir kitais naftos produktais, rašo „The Bangkok Post“.

Kinija praėjusių metų gruodžio 31 d. pranešė Pasaulio sveikatos organizacijai apie nežinomo tipo pneumonijos protrūkį Uhane – dideliame prekybos ir pramonės centre, kuriame gyvena daugiau kaip 11 milijonų žmonių. Ligos sukėlėjas – koronavirusas 2019-nCoV – buvo nustatytas sausio 7 d. Be Kinijos, jis jau aptiktas 23-ose šalyse. Pasaulio sveikatos organizacija pneumonijos protrūkį Kinijoje pripažino tarptautine nepaprastąja situacija.

Antradienį Kinijoje patvirtintų susirgimo viruso 2019-nCoV sukelta pneumonija atvejų skaičius viršijo 20,4 tūkstančio, o nuo jos mirusių žmonių skaičius išaugo iki 425.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Kodėl medikai nepasisako apie kaukių dėvėjima.Trūksta žmonių kraujuje deguonies.Manau laikas nustoti reikalauti kad kaukes dėvėtų.Sveikiem žmonėms jų nereikia ,sergantys turėtų dėvėti ,kur žmonių yra daug,parduotuvėse,ir kitose vietose .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS