Taivanas pareiškė padėką JAV už naujausią jam suteikta pagalbą | Diena.lt

TAIVANAS PAREIŠKĖ PADĖKĄ JAV UŽ NAUJAUSIĄ JAM SUTEIKTA PAGALBĄ

Taivano ministrų kabineto atstovas spaudai Lin Tze-luen pareiškė padėką JAV vyriausybei už abejų partijų paramą jo šaliai bei pastangas užtikrinti taiką ir stabilumą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione, pranešė radijo stotis „Radio Taiwan“.

Padėką JAV pareiškė ir Taivano užsienio reikalų ministerija, sakydama, kad šis tiesioginis paramos aktas taip pat liudija apie tvirtus Taivano ir JAV ryšius – šiemet minimos 45-osios santykių su Taivanu įstatymo priėmimo metinės.

Kalbėdamas apie Kinijos pareikštą kritiką Taivano naudai priimto įstatymo atžvilgiu, užsienio reikalų ministerijos atstovas Jeffas Liu pareiškė, kad tokios kinų reakcijos ir buvo tikimasi. J. Liu teigimu, tarptautinės bendruomenės dėmesys šiam regionui dar kartą įrodo, kad stabilumo Taivano sąsiauryje užtikrinimas nėra, kaip teigia Kinija, „vidaus reikalas“.

Taivano užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad nors Taivanas ir privalo pats apginti savo suverenumą, tarptautinė bendraminčių tautų parama padėtų atgrasyti Kinijos agresiją.

Gairės: Taivanas, JAV, parama, Kinija
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Taigi

Džonsonas pateikė, Kongresas patvirtino, Senatas patvirtino, Baidenas pasirašė, ATACMS - avansu ir pakeliui į Ukrainą! Kremliuje - panika, putleriui - isterija, Kirilas meldžiasi, ...

Nepadės tas Taivanui kaip ir Ukrainai

`

Anonimas

kaip tai negali but Kinijos vidaus reikalas jei tai vyksta Kinijos teritorijoje, salies viduje? Ka ten tw separatistai nusisneka, laikas ten ivest tvarka viena karta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS