Teismas palaimino kaitinamo tabako produktų prekybą | Diena.lt

TEISMAS PALAIMINO KAITINAMO TABAKO PRODUKTŲ PREKYBĄ

  • 0

Naujosios Zelandijos teismas uždegė žalią šviesą kompanijos „Philip Morris International“ kaitinamo tabako produkto „Heets“ pardavimui, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Teismas atmetė Naujosios Zelandijos Sveikatos ministerijos skundą, kuriame buvo teigiama, kad „šis produktas patenka į Laisvos nuo rūkymo aplinkos įstatymo draudžiamų produktų sąrašą“.

„Teismo sprendimą vertiname palankiai. Nepaisant to, ši byla rodo, kad šalyje reikalinga skubi elektroninių cigarečių ir bedūmių tabako produktų reguliavimo sistemos reforma“,– sakė Jasonas Ericksonas, „Philip Morris International“ Naujosios Zelandijos padalinio generalinis direktorius.

Bylą nagrinėjęs teisėjas Patrickas Butleris pabrėžė, kad kaitinamo tabako produktas vis tik nepatenka į įstatymo draudžiamų produktų sąrašą.

„Nagrinėta Laisvos nuo rūkymo aplinkos įstatymo dalis nebuvo skirta taikyti tokiems produktams kaip „Heets“. Šio produkto uždraudimas prieštarautų įstatyme numatytiems tikslams“, – sprendimą komentavo P. Butleris.

Naujosios Zelandijos Sveikatos ministerijos pateiktame skunde buvo teigiama, kad bedūmis tabako gaminys „Heets“ turi būti draudžiamas, remiantis 1990 m. Laisvos nuo rūkymo aplinkos įstatymo 29 (2) dalimi. Joje yra apibrėžiama, kad „asmuo negali importuoti ir prekiauti, prekiauti, pakuoti ar platinti tabako gaminių, kurie būtų įvardinami kaip skirti kramtymui ar vartojimui oraliniu būdu (išskyrus rūkymą)“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS