Th. May: D. Britanijoje teroro grėsmė tebėra rimto lygio | Diena.lt

TH. MAY: D. BRITANIJOJE TERORO GRĖSMĖ TEBĖRA RIMTO LYGIO

  • 3

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May antradienį paragino šalies gyventojus būti budrius po to, kai prie parlamento rūmų Londone automobilis parbloškė kelis dviratininkus ir pėsčiuosius.

„Teroro grėsmė Jungtinėje Karalystėje tebėra rimto lygio. Raginu visuomenę ir toliau būti budrią“, – pareiškė vyriausybės vadovė.

„Norėčiau pagirti mūsų avarinių tarnybų darbuotojus, labai operatyviai atvykusius į įvykio vietą, už drąsą. Šalis labai dėkinga už jų rimtį ir profesionalumą“, – pridūrė ji.

Remiantis ankstesniais pranešimais, britų policija tiria incidentą kaip teroro aktą.

„Šiame etape vertiname tai kaip teroristinį incidentą, o britų policijos kontrterorizmo padalinys šiuo metu atlieka tyrimą“, – nurodė Londono policija.

Skelbiama, kad pareigūnai sulaikė 29-erių sidabrinės spalvos automobilio „Ford Fiesta“ vairuotoją, sužeidusį tris žmones. Anot televizijos „Sky News“, įtariamasis buvo žinomas šalies teisėsaugai.

Tuo tarpu vienas premjerės kanceliarijos atstovas pareiškė, kad nuo 2018-ųjų pradžios JK specialiosioms tarnyboms pavyko užkirsti kelią 17 planuotų teroristinių išpuolių, informavo „Sky News“.

Dauningo gatvės atstovas pridūrė, kad šiuo metu Britanijos saugumo tarnybos vykdo 676 kontrterorizmo tyrimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

D.GRYBAUSKAITĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

geras

kom tik pridursiu tuos laukinius okupuodavo ir kolonizuodavo tai siandien is ju nelauk meiles ka pasesi ta ir pjausi.......

Makas

Prisileido i sali visokiu laukiniu, paskui stebisi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS