„Titaniko“ meniu parduotas aukcione už 84 tūkst. svarų sterlingų | Diena.lt

„TITANIKO“ MENIU PARDUOTAS AUKCIONE UŽ 84 TŪKST. SVARŲ STERLINGŲ

Jungtinės Karalystės (JK) aukcione parduotas į Atlanto gelmes nugrimzdusio „Titaniko“ pirmos klasės vakarienės meniu.

Pirkėjas už meniu, kuriame buvo galima rinktis iš austrių, jautienos ir didžiosios anties, nepagailėjo 84 tūkst. svarų sterlingų (103 tūkst. JAV dolerių), sekmadienį pranešė JK aukcionų namai.

1912 m. balandžio 11 dienos meniu puošia raudona laivybos bendrovės „White Star Line“ emblema, tačiau originalių paauksuotų užrašų įžiūrėti nebeįmanoma.

Daugiau nei 1 500 keleivių ir įgulos narių žuvo 1912 m. balandžio 14 d., laivui susidūrus su ledkalniu ir nuskendus.

Ant meniu „matomi ženklai, kad jis buvo vandenyje, antroje meniu pusėje taip pat aiškiai matomi to įrodymai“, pasak aukciono vedėjo Andrew Aldridge’o.

„Tai rodo, kad meniu balandžio 15 d. rytą pateko į ledinius Šiaurės Atlanto vandenis kartu su išgyvenusiu žmogumi arba buvo rastas pas kažką iš žuvusiųjų“, – pridūrė jis.

Manoma, kad tai yra vienintelis išlikęs balandžio 11 d. pirmos klasės vakarienės meniu egzempliorius. Jis buvo aptiktas nuotraukų albume, kuris priklausė jau mirusiam istorikui mėgėjui Lenui Stephensonui iš Kanados.

Meniu šeštadienį buvo parduotas „Henry Aldridge & So“ aukciono namuose Viltšyre, pietvakarių Anglijoje.

Aukcione taip pat buvo siūlomas keleivio Sinajaus Kantoro šveicarų gamybos kišeninis laikrodis, kuris buvo parduotas už 97 tūkst. svarų sterlingų. Languota antklodė, greičiausiai panaudota per gelbėjimo operaciją, buvo parduota už 96 tūkst. svarų sterlingų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kapitalistinei burzujai jau geriau butu paaukoja rimtai sergamtiems zmonems arba vaikams!!!

tik

kam tas meniu bus reikaligas jei nebus isko ji gamint kai pridurku biosaika naikina maista o bezdanciu karviu oras jiems kenkia tai varykit is kur isdygot nes karves ir visa kas gyva ne jusu 3/2/1 VARYKIT VON is sios planetos su visomis savo /vertybemis/ pppz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS