TOK svarstys teisines galimybes uždrausti Rusijai dalyvauti Rio olimpiadoje | Diena.lt

TOK SVARSTYS TEISINES GALIMYBES UŽDRAUSTI RUSIJAI DALYVAUTI RIO OLIMPIADOJE

  • 0

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) antradienį pareiškė, kad bus nagrinėjamos „teisinės galimybės“ uždrausti Rusijai dalyvauti olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire ir taikyti drausmines nuobaudas Rusijos pareigūnams, įsipainiojusiems į dopingo skandalą valstybinėje sistemoje.

TOK pareigūnai antradienį surengė pasitarimą telefonu, Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA) paskelbus ataskaitą, kurioje nurodoma, kad Rusijos valdžia sankcionavo dopingo vartojimą per 2014 metų žiemos olimpines žaidynes Sočyje ir kituose pagrindiniuose sporto turnyruose.

TOK „ištirs teisines galimybes dėl kolektyvinio draudimo visiems Rusijos atletams dalyvauti 2016 metų olimpinėse žaidynėse prieš teisę į individualų teisingumą“, sakoma TOK pareiškime.

Olimpinio judėjimo vadovai taip pat nurodė turintys palaukti Tarptautinio sporto arbitražo teismo Lozanoje sprendimo, kuris tikėtinas ketvirtadienį, dėl 68 Rusijos sportininkų apeliacijos prieš Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) draudimą.

TOK dar nurodė, kad bus nagrinėjama sensacinga Kanados teisės profesoriaus Richardo McLareno (Ričardo Maklareno) ataskaita, detaliai įrodžiusi Rusijos sukčiavimą, kurį organizavo Sporto ministerija ir Federalinė saugumo tarnyba (FST).

Galutinis sprendimas priklausys ir nuo WADA kodekso ir Olimpinės chartijos, pažymi TOK.

TOK pareigūnai nurodė dar kartą išanalizuoti Rusijos atletų mėginius, apimtus per 2004 metų žiemos olimpines žaidynes Sočyje imtis priemonių prieš Rusijos sporto ministeriją.

TOK jau pranešė, kad „jau pradėti drausminiai veiksmai, susiję su Rusijos sporto ministerijos pareigūnų ir kitų ataskaitoje minimų asmenų dalyvavimu“.

Taip pat raginama sustabdyti pasirengimus tarptautinėms varžyboms Rusijoje. Pasak TOK, turima omenyje pasaulio čempionatai, Pasaulio taurės ir kitos tarptautinės varžybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS