Tūkstančiai amerikiečių protestavo dėl migrantų šeimų išskyrimo | Diena.lt

TŪKSTANČIAI AMERIKIEČIŲ PROTESTAVO DĖL MIGRANTŲ ŠEIMŲ IŠSKYRIMO

  • 0

Savaitgalį dešimtys tūkstančių amerikiečių visoje šalyje prisijungė prie protestų dėl prezidento Donaldo Trumpo propaguojamos itin griežtos imigracijos politikos, informuoja BBC.

Gyventojai dalyvavo daugiau nei 630 skirtingų protestų, mitingų ir kitų renginių. Protestuotojai ragino prie JAV sienos išskirtoms migrantų šeimoms leisti vėl būti kartu.

Nors D. Trumpas nusileido visuomenės reikalavimams ir kiek sušvelnino migracijos taisykles, iki šiol nuo savo sulaikytų tėvų yra atskirti apie 2 tūkst. migrantų vaikų.

Didžiausi mitingai surengti Vašingtone ir Niujorke, renginiai vyko ir daugelyje kitų JAV miestų. Socialiniuose tinkluose plačiai naudota grotažymė #familiesbelongtogether - liet. #šeimosturibūtikartu.

Protestų dalyviai ne tik reikalavo tėvams grąžinti jų nepilnamečius vaikus, bet ir apskritai nustoti taikyti migrantų sulaikymo politiką, net jei nuo šiol jų šeimos ir nebūtų išskiriamos. Jie taip pat planuoja protestuoti dėl D. Trumpo taikomo draudimo imigrantams iš penkių musulmoniškų valstybių, nors pritarimą tokiam prezidento draudimui šią savaitę pareiškė JAV Aukščiausiasis teismas.

Mitinguose dalyvavo ir nemažai tokių amerikiečių garsenybių kaip Holivudo aktorės Juliane Moore, America Ferrera bei Natalie Portman.

GALERIJA

  • Tūkstančiai amerikiečių protestavo dėl migrantų šeimų išskyrimo
  • Tūkstančiai amerikiečių protestavo dėl migrantų šeimų išskyrimo
  • Tūkstančiai amerikiečių protestavo dėl migrantų šeimų išskyrimo
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS