„Uber“ planuose – skraidinimo paslaugos | Diena.lt

„UBER“ PLANUOSE – SKRAIDINIMO PASLAUGOS

  • 0

Pavėžėjimo paslaugas teikianti amerikiečių kompanija „Uber“ planuoja jau 2020 metais rinkai pristatyti skraidinimo paslaugas, pranešė vienas iš kompanijos vadovų Jeffas Holdenas (Džefas Holdenas).

Jo teigimu, iš pradžių „oro taksi“ veš keleivius Dalase ir Dubajuje vyksiančios „Expo 2020“ parodos metu. Kelionės kaina – 1,32 JAV dolerio už mylią.

Skelbiama, kad „Uber“ jau bendradarbiauja su „Aurora Flight Services“ ir „Pipistrel Aircraft“, kurios kuria skraidančius automobilius su vertikalaus pakilimo technologija. Be to, „Uber“ jau dviejuose miestuose susitarė su namų savininkais dėl nusileidimo aikštelių įrengimo , skelbia „MarketWatch“.

Pirmą kartą apie skraidančius automobilius „Uber“ prakalbo praėjusių metų salį. Idėjos autorių teigimu, tokių automobilių pakilimas ir nusileidimas būtų vertikalus, kaip sraigtasparnio, ir veiktų varikliai minimaliai tyliai. O tarša būtų beveik nulinė dėl elektrinių variklių, pažymi BBC.

„Uber“ teigia, kad jos tikslas yra „ateityje suteikti klientams galimybę vienu mygtuko paspaudimu užsisakyti skrydį per miestą ar tarp miestų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS