Ukraina nuo Maskvos siekia atsiriboti ir naujomis Kalėdų šventėmis | Diena.lt

UKRAINA NUO MASKVOS SIEKIA ATSIRIBOTI IR NAUJOMIS KALĖDŲ ŠVENTĖMIS

  • 5

Ukrainos parlamentarai ketvirtadienį nubalsavo, kad gruodžio 25-oji taptų nauja valstybine švente ir sakė, kad šiuo žingsniu šalis galės dar labiau atsiriboti nuo Rusijos, ortodoksų Kalėdas švenčiančią sausio mėnesį.

Ukrainoje dauguma gyventojų yra ortodoksai, o sausio 7-oji išliks valstybinė šventė net ir oficialiai pripažinus vakarietiškų Kalėdų dieną.

Ukrainos saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksandras Turčynovas sakė, kad tai „istorinis“ sprendimas.

„Galėsime atsiriboti nuo Maskvos kalendoriaus ir Rusijos imperijos standartų“, – sakė jis.

„Išsivaduokime nuo Maskvos protinės okupacijos ir grįžkime į laisvų žmonių šeimą“, – po balsavimo, kai 238 deputatai pritarė pasiūlymui, o aštuoni balsavo „prieš“, tinklaraštyje parašė Ukrainos parlamento pirmininkas Andrijus Parubijus.

Įstatymu, kurį dar turi pasirašyti prezidentas Petro Porošenka, taip pat panaikinama gegužės 2-osios valstybinė šventė, atsisakant sovietinės tradicijos Tarptautinę darbo dieną švęsti dvi dienas.

Rusijos ir Ukrainos nesantaika prasidėjo 2014 metais, kai Maskva nuo Ukrainos atplėšė ir aneksavo Krymą po Kijeve įvykusios proeuropietiškos Maidano revoliucijos, nuvertusios Kremliaus remtą prezidentą Viktorą Janukovyčių.

Kremlius tuo metu buvo kaltinamas separatistinio konflikto kurstymu dviejuose rytiniuose Ukrainos regionuose, kuris per trejus metus pareikalavo daugiau kaip 10 tūkst. gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

šiaip

radoj sėdi bedievių gauja,kur tai matyta,kad religines šventes pagal politikų norą,perkelti į bet kokią dieną,Ukrainoje pravoslavų daugiau negu katalikų,ir švenčia pagal tradicijas,o tai totoriai kada sugalvos ramadaną švęsti,ar sumanys pagal katalikų tikėjimą švęsti,marazmas....

Akivaizdu, kad

Avigalvių Kijevo banditai gali švesti Kalėdas vasarą. Tačiau Ukrainos gyventojai švęs žiema.

taigi

Idiotizmui ribų nėra :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS