Ukrainoje 72 proc. apsisprendusių rinkėjų ketina balsuoti už V. Zelenskį | Diena.lt

UKRAINOJE 72 PROC. APSISPRENDUSIŲ RINKĖJŲ KETINA BALSUOTI UŽ V. ZELENSKĮ

  • 6

Už kandidatą į Ukrainos prezidentus komiką Volodymyrą Zelenskį ketina balsuoti 48,4 proc. piliečių, o už dabartinį šalies vadovą Petro Porošenką – 17 procentų, rodo antradienį paskelbti vienos apklausos rezultatai.

Remiantis praėjusią savaitę Kijevo tarptautinio sociologijos instituto atliktu tyrimu, 17,9 proc. respondentų dar neapsisprendė, už ką balsuos, 1,6 proc. ketina sugadinti balsalapius, 6,3 proc. nesiruošia dalyvauti rinkimuose, o dar 8,8 proc. nesutiko atsakyti į šį klausimą.

Taigi, iš viso 72,2 proc. balsuoti besirengiančių ir apsprendusių apklaustųjų planuoja atiduoti balsą už V. Zelenskį ir 25,4 proc. – už P. Porošenką.

57,2 proc. respondentų įsitikinę, kad V. Zelenskis taps naujuoju prezidentu, o 14,1 proc. pranašauja pergalę P. Porošenkai.

Iš viso 42,7 proc. etninių ukrainiečių pareiškė paremsiantys komiką, o 23,3 proc. – dabartinį prezidentą.

Maždaug pusė dvikalbių bei rusakalbių ukrainiečių ir etninių rusų ketina balsuoti už V. Zelenskį, o apytiksliai dešimtadalis šių grupių atstovų – už P. Porošenką.

Beveik pusė apklaustųjų laiko save etniniais ukrainiečiais, maždaug po 20 proc. – rusakalbiais ir dvikalbiais piliečiais ir beveik 5 proc. – rusais.

Interviu metodu buvo apklausta per 2 tūkst. pilnamečių respondentų iš beveik 130 Ukrainos gyvenviečių. Luhansko ir Donecko srityse apklausa buvo atliekama tik Kijevo kontroliuojamose teritorijose.

Antrasis rinkimų turas numatytas balandžio 21 dieną. Pirmąjį balsavimo ratą užtikrintai laimėjo V. Zelenskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Agentas Montė

Netoli Garsiojo tvarteli nepastebėjau jokių antenų, nors ten pastoviai važinėju, o štai už kilometro, ant vandentiekio bokšto stovi V Informacinės Agentūros Centro ryšių mazgas, bet iš ten jokių tokių debiliškų žinių nesklinda. Viena bobunė prasitarė anie kažkokį prie tvartelio besislapstantį ligonį, bet kad neapsikrėst kokiu kvailių virusu, neieškojau, o ką kas sako, kol pats nepačiupinėjau, netikiu.

TvartelioZinios

Cia propogandinei oziu fermai atsiktinis, Ukrainos zmonems cia yra mylimiausias prezidentas

TvartelioZinios

Jie pagiriojasi ir negali atsipagirioti jau 10 metu su jusu teroristine oziu chunta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS