Ukrainoje po atakos rūgštimi prieš aktyvistę rengiamos demonstracijos | Diena.lt

UKRAINOJE PO ATAKOS RŪGŠTIMI PRIEŠ AKTYVISTĘ RENGIAMOS DEMONSTRACIJOS

  • 0

Kijeve dešimtys ukrainiečių trečiadienį prie Vidaus reikalų ministerijos protestavo dėl išpuolio prieš vieną kovos su korupcija aktyvistę, kuri buvo apipilta rūgštimi ir buvo sunkiai sužeista.

Aktyvistai reikalavo, kad ministerija paviešintų gausėjančių išpuolių prieš žmogaus teisių aktyvistus ir žurnalistus detales.

Kateryna Gandziuk, pietinio Chersono miesto mero patarėja, buvo užpulta antradienį ryte išėjusi iš namų. Vienas jaunas vyras išpylė ant jos apie litrą rūgšties ir paspruko, policijos išplatintą informaciją citavo Ukrainos žiniasklaida.

Moteris buvo nedelsiant hospitalizuota, jos būklė sunki.

Pasak policijos, jai buvo nudeginta apie 30 proc. kūno, įskaitant viršutinę liemens dalį, rankas, veidą ir kitas kūno dalis.

K. Gandziuk yra pagarsėjusi vietos teisėsaugos tarnybų, ypač policijos, kritikė.

Kai kurie protestuotojai Kijeve laikė plakatus su užrašais „Nebaudžiamumas žudo. Nenubaustas blogis klesti.“

„Per ketverius metus matėme dešimtys bylų, kurios baigdavosi niekuo, o tyrimai nejudėjo pirmyn“, – naujienų agentūrai AFP sakė protestuotojas Vladyslavas Grezjevas.

Nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Ukrainos skyrius paragino policiją atlikti veiksmingą tyrimą.

„Rūgšties panaudojimas prieš visuomenės aktyvistę vidury dienos ir šalia jos namų yra naujas iššūkis Ukrainos teisėsaugos sistemai“, – sakoma organizacijos pareiškime.

„Per pastaruosius dvejus metus mes jau matėme žiniasklaidos priemonių biurų padegimų, informatorių apie pažeidimus sumušimų ir aktyvistų apipylimą briliantine žaluma“, – priminė „Transparency International“, turėdama omenyje populiarų dezinfekuojantį preparatą.

2016-aisiais sprogus automobilyje paslėptai bombai netoli savo namų Kijeve žuvo nepriklausomas žurnalistas Pavelas Šeremetas.

2017-aisiais upėje netoli sostinės buvo rastas žmogaus teisių aktyvistės Irynos Nozdrovskajos subadytas lavonas.

Antradienį Vitalijus Oleška – vietos aktyvistas ir buvęs savanoris kovotojas, dalyvavęs operacijose prieš prorusiškus separatistus Rytų Ukrainoje – buvo nušautas prie vieno viešbučio pietrytiniame Berdiansko mieste.

GALERIJA

  • Ukrainoje po atakos rūgštimi prieš aktyvistę rengiamos demonstracijos
  • Ukrainoje po atakos rūgštimi prieš aktyvistę rengiamos demonstracijos
AFP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS