Ukrainos ir Gruzijos įstojimas į NATO Maskvai taptų milžiniška problema? | Diena.lt

UKRAINOS IR GRUZIJOS ĮSTOJIMAS Į NATO MASKVAI TAPTŲ MILŽINIŠKA PROBLEMA?

  • 10

Potencialus Ukrainos ir Gruzijos įstojimas į NATO Rusijai taptų rimta karine ir ekonomine problema ir priverstų Maskvą įrengti gynybinę juostą šalia Sočio, pirmadienį pareiškė vienas aukšto rango rusų Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas.

„Mums tai bus milžiniška karinė ir ekonominė problema. Mums teks įrenti gynybinę juostą šalia mūsų dabartinės trečiosios sostinės – Sočio“, – vieno diskusijų klubo renginyje sakė URM Europos bendradarbiavimo departamento direktorius Andrejus Kelinas.

„Mums teks pasitelkti milžiniškus išteklius, kad užkirstumėme kelią galimiems numanomo priešininko veiksmams. Tai neišvengiama“, – pažymėjo diplomatas.

Jis pridūrė, kad, susiklosčius tokiam scenarijui, Rusijai „teks dislokuoti pasienyje su Ukraina gynybinių ešelonų“ ir „pakreipti mūsų gynybinių pajėgų smaigalį į pietus Ukrainos atžvilgiu“.

Pasak A. Kelino, „dabar padėtis nerodo“, kad Ukraina ir Gruzija gali artimiausiu metu įstoti į NATO.

„Bet jei santykiai bus apleisti, jei vakariečiai – partneriais jų jau ir nepavadinsi – ir toliau kurstys konfrontaciją, be abejo, tai gali įvykti. Ir mums teks tam labai rimtai ruoštis“, – nurodė pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

..o liudniausia .kad mes vel "meskai" ir jankiams kryzkeleje.

tam -siamas-- kauno diena moderuoja komentarus

cia laisvai gali reikst mintis komentaruose ir pederastai su lezbem ir jankiu bybciulpiai... Siamai....

absoliuciai jokiu problemu neiskils

teks tik nutaikyt dar dvi raketas ---- sios salys isnyks kaip dumelis-garas nusiperdus is kumelio siknos......nespes jankiai net apsilaizyt....is dziaugsmo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS